torsdag, december 10, 2009

Idag är det Malin-dagen!

Måste börja med lite skryt, träningen verkar ge resultat. I tisdags så pushade jag mig hårdare än jag gjort på hela hösten och jag orkade! Spände kroppen så att jag vibrerade i planken och gjorde massor av armhävningar, djupa och snabba. Sjukt stolt över mig själv och ser en ljusning inför Beach 2010. Eller Pool 2010 kanske man ska börja benämna det. :) Nu är dock söndagsträningarna över fram till strax efter trettonhelgen men ett par tisdagar till blir det och sedan blir det järnet till Löta eller runt Hedemora. Jag ska inte slappa ihop bara för att det blir jul, fatta hur kul det är att köpa kläder nu! :)

Igår så gav jag älskade Anna hennes födelsedagspresent. Jag hade bjudit henne på Aktivera Spa´s tjejmingel på Lokomotivet inne i Eskilstuna. Utställare i multum med massor av konst, utställare av företag som visade kläder, skor, smink, frisyrer och massor av andra produkter. Vi fick välkomstdrink och en salami&brie-macka när vi kom dit. Efter en stund så fick vi bänka oss inne i stora salen där Amelia Adamo höll ett föredrag om hur det är att växa upp som invandrare (hon är italienska) i Sverige på tidigt 70-tal, att slå sig fram för att bli någon och om hur hon skapade sitt tidningsimperium. Eller Bonniers imperium är det väl egentligen, hon liksom "bara" gör tidningarna. Hon var en riktigt bra föreläsare och lockade fram massor av skratt hos oss 600 kvinnor/tjejer/tanter/brudar som var där.

Vi fick oss även uppvisning av smycken, kläder, skor, glasögon osv. Plus en kille som dansade slowmotion-dans. Shit pommes, vilken grym kille! Ni skulle ha sett de seniga musklerna! Riktigt imponerande. När det var underklädesuppvisning så kom en kille (typ den enda på hela Lokomotivet) in på scen och tog av sig till underkläderna och en FET silverkedja (tänk ankarkätting på Silja Line), han ser riktigt allvarlig ut, spänner musklerna (som var stoooora) och får 400 av de 600 som sitter i salongen att tjuta av hänförelse. Då kan han inte hålla sig utan spricker upp i ett STOLT och STORT leende som han behåller under hela underklädesshowen. Det riktigt luktade östrogen inne i salongen. Hehe...

Jag och Anna köpte oss varsitt organiskt thé med smak av kanel och ingefära, det invigde jag igår kväll när jag kom hem. Starkt och gott. Det killade liksom på tungan av ingefäran. Sedan handlade jag inget mer, det var FÖR mycket folk för att det skulle vara kul att botanisera bland produkterna. Jag får väl gå till respektive butik om jag vill handla mer.

När jag bjöd med Anna så hade jag ingen tanke om att jag skulle försöka ta livet av henne. Eller ge henne en hjärtinfarkt. Trots det så var det nära hon skrämde livet ur sig själ och mig. I ett rum fanns det Litauisk samtidskonst. Hhhmm...nyfiken som man är så kikar jag in lite förstrött i ett rum och rycker till. Hu! Därinne låg det en massa lik. Jo, det är säkert! Kroppar som var inlindade i svarta sopsäckar, kringvirade med en massa svart gaffatejp. Exakt så som man ser mördade i deckarfilmer. Hu!

Anna hörde ett ljud och stack in snoken i rummet och då....en av kropparna SÄTTER SIG UPP!! Anna kacklar till värre än 10 höns samtidigt, tvärvänder och kastar sig ut ur rummet, till följd av att hon springer över mig som står där och jag gapar givetvis till jag med. F***n så rädd jag blev! Det var skitsnuskigt! Folk stirrade lite konstigt på oss där vi först skriker till, sedan asgravar och vacklar omkring i ren förskräckelse Gissar att ingen annan hade gått in där, SÅ intressant kanske lik i säckar inte är. Mer än för oss skandallystna norrländskor då rå.

När kvällen på Lokomotivet var över så styrde vi kosan hem till Ärla igen. Vi hade tänkt gå ut på en After Work men Anna var mentalt utpumpad efter en hård dag så vi ska ta det en annan kväll istället. Kanske när det är helg så man kan ta mer än ett glas vin.

Idag är det Malin-dagen med. En rätt OK dag. På min dag delar de ut priser till diverse löst folk. På min dag ställer de till stor baluns i Blå Hallen. På min dag går kungafamiljen ur huse med de finaste klänningarna och de finaste juvelerna. Naturligtvis är jag med som representant för Slottet i Ärla men tyvärr så fick jag förhinder idag så jag kan inte åka dit. Dock hörde jag att de skeppat min limousine till Oslo där Barack är. Ja, vi tilltalar varandra med förnamn, det är OK att han är så pass familjär, annars brukar jag hålla lite på det där med respekt och vill gärna bli tilltalad på det sätt som sig bör. Dock så är Malin-pristagare undantagna så nu när han vunnit Malins Fredspris så är det OK. :)

Varför jag fått förhinder? Ja, men det är ju pysselkväll med Miis ikväll. Och Kruthan, tror jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på Malin-dagen!
Var också tvungen att tacka nej till festen. Pyssel går före ;)

Gårdsromantik sa...

Grattis på Malindagen.
Men så läskigt med det där konstverket - jag hade nog fått slag!

Kram Maud

Anonym sa...

Tack för igår Gumman det var super. Har dock kvar hjärtat i halsgropen efter den chocken med liken.... Kram

Malin ~ Lillpiga sa...

Stina: Tack! :) Visst är det hemskt att de lägger partyt samtidigt som pyssel??

Maud: Tack så mycket! Och jo, nog var man lite hirpig efteråt. ;)

Anna: Tack själv hjärtat! Och som sagt, lite trasslig blev man nog allt. ;)