torsdag, februari 18, 2010

FiaskOS

Nä, nu bara MÅSTE jag få lufta mig lite. Nu har jag gått och irriterat mig alldeles för länge. Det är ju bedrövligt, hela alltihop. Vad undrar ni? Jo, FiaskOS. För det är så det stavas nu, än så länge så har Kanada och Vancouver inte gjort något annat än misstag, det är en så bedrövligt dålig produktion att man bara vill gråta. Här följer lite exempel på vissa ”fadäser”....

1. Invigningen. Alla artister sjöng playback. Bryan Adams och Nelly Furtado sjöng två meningar. I sju minuter. TVÅ meningar. Fattar ni vad irriterande man blev till slut? Och för att inte tala om deras pinsamma ”dans”. Hu!

2. Och sedan elden...genom tiderna den näst dyraste invigningen (Peking 2008 var dyrare men där kan man snacka klass) och ÄNDÅ kan man inte få det att funka. Först får den rullstolsburne killen kämpa skiten ur sig innan han tar sig in på arenan, sedan springer det runt en massa gamlingar med facklan innan den landar hos Gretzky. Det var ju iofs ett bra val av OS-eldtändare. Men fick han tända då? Det var väl med nöd och näppe det. Först så händer ingenting. Sedan händer ingenting. Men sedan händer det!! Ingenting. Till slut så masar sig tre av de fyra vedträna upp i luften och elden kan tändas. Men SURT för den stackare som stod där som ett fån med sin fackla och fick titta på.

3. Säkerheten kring rodelbanan. Det här har ältats jorden runt i flera varv men det är ju banne mig bedrövligt. HUR tänkte de? En deltagare fick sätta livet till på grund av att någon idiot tyckte att det var OK med betongstolpar i den värsta kurvan. OS är ju ett amatörspel. De kan skicka vilken tomte som helst till vilken gren som helst, det är inte BARA elitidrottsmän/kvinnor som är med. Därmed inte sagt att den stackars georgiern var amatör

4. Ismaskinerna kring skridskotävlingarna. Den ena förstörde isen och den andra slutade funka. Varför? Batteritorsk! Ja men kom igen, skojar ni eller?

5. Jaktstart i skidskytte för damer. Anna-Carin Olofsson hölls kvar av en schweizare vid starten. 13 sekunder för länge fick hon stå där. Men den idioten hade antingen knarkat eller drabbats av någon form av hybris för där fick ACO stå. Dessutom vart han irriterad på den vitryska som slet sig lös från hon om och åkte iväg. Djäkla idiot, spöstraff är banne mig för lindrigt.

6. Jaktstart i skidskytte för herrar. Återigen står denne förbannade klåpare i starten. Men för att gottgöra sitt misstag i tävlingen innan så släpper han iväg en hemmaåkare TRETTIOTRE (33) sekunder före han SKULLE startat. Och en amerikan. På allvar, hur slut får man bli? De har en klocka att gå efter, får man inte lära sig klockan i Schweiz? Eller är det inget krav att kunna klockan om man ska vara med och sköta en sport som går ut på att vinna över just tiden?

7. En OS-konsert anordnas. Kul grej kan tyckas. Undrar om de 19 som skadade sig när kravallstaketet brast också tycker det? Nio till sjukhus.

8. Petra Majdic åker under träningen av banan där det är isigare än på shorttrackbanorna. Naturligtvis så lyckas hon ju pricka ett hål som är 1,5meter djupt. I botten på hålet rinner en bäck. Av alla djäkla ställen så åker hon ner just där. Naturligtvis slår hon sig men åker kvalet ändå. Skriker sig genom hela kvalet och lyckas dessutom ta ett OS-brons. Efter finalen blir hon utburen, jag tror inte att det var så bra av henne att starta, hon var ju uppenbarligen skadad.

9. Damernas störtlopp gick av stapeln igår. Efter många om och men eftersom vädret varit helt bedrövligt. Vädret hade dessutom gjort att ingen av åkarna (utom en) hade fått åkt hela träningsloppet. Andra startande vurpar strax innan målområdet och kanar långt i hög fart, hittar på ett stort gupp just innan målfållan och slår sig halvt om halvt medvetslös. Hur fan kan man behålla ett sådant gupp i en störtloppsbacke? Medan åkaren tog om hand så skottades guppet bort. Och i herrarnas störtlopp var det någon pajas som var ute och gick i banan....

10. Anja Pärson kommer lite fel i sista hoppet, flyger i 60meter och kraschar sedan rätt ordentligt. Änglavakt att inget mer hände än en lårkaka men nog blev vi ordentligt skrämda där hon låg kvar länge och väl. Frågan är ju hur i hela friden de kan ha ett sådant djävulskt hopp som allra sist i loppet? Det ska ju ligga i början. Man kan ju bara tänka sig möjlksyran man lär ha samlat på sig efter nästan två minuters störtlopp, då finns det nog inte mycket kraft kvar i benen. Bara att kolla hur många som vurpade direkt efter mållinjen.

11. TV-produktionen. Vid skidloppen får vi en mellantid vid 1,3km och en vid 7,9km. Loppet är 10km. Allt som händer där emellan då? Och vad är det med grafiken? Man ser ju inte vad som står. Helt värdelöst.

Att sedan det går ut OS-ansvariga kanadensare och säger att de blir chockade när de får höra att folk klagar och de finner det smått otroligt eftersom deras uppfattning är att de tävlanden och vi TV-tittare och publik på plats tycker att det är såååå bra spel. Och att vi är såååå nöjda. För fan! Läs rubrikerna runt om i världen, det finns knappt en tidning där det INTE står en massa klagomål.

I övrigt: ska det bli ett OS med flest fjärdeplaceringer någonsin eller?

Edit: Precis när jag publicerat detta så har Aftonhoran det på löpet på nätet. Inte bara jag som har tröttnat på FiaskOS.


4 kommentarer:

Tettiz sa...

Ännu en bekräftelse på att jag gör rätt som inte tittar på OS överhuvudtaget. ;)

Malin ~ Lillpiga sa...

Hehe...man får se beyond vissa detaljer... ;)

Virre sa...

Helt sjukt värdelöst, man kan ju tycka att om man får ordna ett OS ska man väl vara så säkra på att man har bra & kunniga funktionärer samt att backar, spår & banor är i bra skick. Olyckor händer alltid, men dom ska väl för fan inte riskera livet för att utöva den sport dom gillar....

Malin ~ Lillpiga sa...

Ja, man kan ju tycka att de borde vara extra noga på ett OS när hela världen tittar på....