onsdag, mars 24, 2010

Uppdatering

Nu måste jag nog ta och skärpa till mig lite, jag har blivit usel på att blogga och det går ju inte! Ska berätta lite om helgen.

I fredag så slutade jag lite tidigare för att bege mig till Den Kungliga Hufvudstaden. Knappade in adressen i GPS:en, pluggade in headsetet i öronen och iväg det bar. Pratade i telefon mest hela tiden men när jag började närma mig storstan så lade jag på och koncentrerade mig. Allt går ju så smidigt när man har GPS. Eller? Ligger på E4:an och så säger GPS:en att jag ska svänga av om 1km. Redan tänkte jag? Kaske lite väl tidigt men det är väl en bra väg till Bromma då, så jag åker av och passar på att smita in på Shell för att köpa en tändare då min visat sig var stendöd, jag som hade tänkt lyxa till det med en cigg men efter att ha gnuggat den där tändaren i tre mil så ger jag upp, blåser på min skinnflådda tumme, ignorerar det FETA tecknet jag just fått på att jag inte ska röka och köper en ny på macken.

Ut i trafiken igen och det blir mindre och mindre vägar och till slut så tar vägen slut? Öh? Vad är det här? "Betalfärja till Ekerö". Nä men skulle inte tro det, Kerstin! Djäkla GPS! Knappar in ny rutt och vänder bilen i ilska. "Välj de vänstra filerna, håll höger, välj de högra filena, sväng vänster." Man kan ju bli yr för mindre och tror ni inte på fan att den där djefla GPS:en inte hänger med utan lurar in på mig en helt annan gata och vips så är jag nästan på St Eriks-plan. Men gudars skymning! Inte fasen hittar jag i Ståkkhålm själv inte så jag får ju bint lite på rösten i de lilla manicken. Så snirkel-snirkel bland bussar, fredagsrusningstrafik och galna gångtrafikanter (tur att det går långsamt, då hinner GPS:en med iaf) och plötsligt känner jag igen mig, det här är ju den breda vägen till Bromma! Halleluhja!

Jag var hos Anna mellan 15 och 19. Först så var det healing i en timme och sedan pratade vi i tre. :) Supermysigt och jag är riktigt nöjd! Vad hon kom fram till? Säger jag inte!!! Hehe...ni skulle inte tro mig ändå och bara säga att det är något fuffens och lurendrejeri. Men jag vet nu var min spindelfobi kommer ifrån och det var ju bra att få veta, nu ska jag bara försöka få bukt med eländet.

Efter mitt och Annas mastodontprat så åkte jag idare till Jeanette i Åkersberga där hon och Annika väntade på mig. Vi kastade oss genast över pysslet, pysslade ett par timmar, käkade lite varma mackor, glufsade i oss fin choklad som David (Jeanettes gubbe) kom hem med från Tyskland, pysslade lite till och vips så var klockan två.

Efter några timmars sömn så klev vi upp, käkade smarrig frulle och sedan hoppade jag, Annika, Jeanette och Kajsa (J's dotter) in i bilen och for till allra finaste Lee i Bålsta. Där fick vi kaffe på en solig farstukvist innan vi åkte tillbaka och dök in i pysselrummet igen. Stina kom också förbi så vi trängde ihop oss. Annika kockade finaste käket också, rödvinsmarinerad oxfilé, honungsrostade rotsaker och beasås. Behöver jag säga att det var duktigt gott?

Efter maten blev det ÄNNU mera pyssel innan vi gick in på vindunkarna och plockade fram Wii Sing. David satt i källaren och var mindre nöjd med våra sångprestationer men vi skrålade på en hel del. Hellre än bra, heter det ju. Hittade ett par guldkorn på spelet men annars var det mest låtar som jag inte kan. Typ sådant där boy/girlband-dravel... När Stina åkte hem så hamnade vi i pysselrummet och pysslade en skvätt till och så var klockan framåt två igen... Märkligt det där..

I söndags så var det pyssel för hela slanten igen. Vad annars liksom? ;) Fyra layouter, tre kort och en altrad låda hann jag med under helgen, det är inte illa pinkat med tanke på att typ halva helgen stod vi ute och rökte... När klockan blev halv sju så hoppade jag in i bilen igen och styrde kosan hem mot Slottet. Naturligtvis så var det snöstorm ute. Så på E18 gick det i våldsamma 40km/h... Men vad hjälpte det, Ståkkhålmarna verkade ha lagt om till sommardäck för de låg i dikena och kors och tvärs över vägen som ett jättestort plockepinn. Miffon. Det är ju fortfarande mars. Mars är en vintermånad. Så även i Ståkkhålm. När ska folk begripa det? På E4.an hade de lyckats gasa upp till 60km/h och på E20 fick jag nästan hålla i mig för då kördes det i enorma 80km/h! En resa som normalt tar 1,25h tog mig 2h i söndags.. Men det var väl lika bra det, hade strypt den idiot som kört in i mig. Väl hemma så blundade jag för det faktum att fyra killar (älsklingen och hans bröder) som är bakis inte riktigt städar upp efter sig och gör en tidig kväll.

I måndags så var jag så pysselbakis så det fanns inte. Trött, seg och allmänt avdankad. som tur är så har man snälla vänne rså jag och Mattias blev bjudna på middag hemma hos Kruth-Anna och hennes Magnus. Vildsvinsgratäng minsann! Supersmarrigt och trevligt! Hon räddade livet på oss, pizzerian är ju nämligen stängd på måndagar. ;)

Igår efter jobbet så var det bara att ta tag i storstädning av Slottet. Dammtorka, skura badrum, plocka ihop, dammsuga, bädda rent i sängarna och tvätta fyra maskiner med tvätt. Underbart när det är gjort! Packade dessutom upp allt pyssel från hlegen så i eftermiddag ska jag fota allt det nya och så kommer Kruth-Anna och pysslar med mig. Har lite tävlingsgrejer som måste bli klart innan påsk. Ingen rast, ingen ro. ;)

Tjing!

5 kommentarer:

Christel sa...

Du har 2 awarder att hämta hos mig!

Essmo sa...

Vilken tur ändå att du hittade fram.. Man verkar kunna hamna lite var som helst med gps..*skratt* Låter som om ni hade en helhärlig helg! =)
Himla snygg layout här under,klockren titel å finfina detaljer. ..
Ha en härlig dag!

Anonym sa...

Ha, ha. Lika kul att läsa om dina upptåg, och ditt sätt att beskriva dem på /Anders

Malin ~ Lillpiga sa...

Christel: Tack allra sötaste du!! :)

Essmo: Ja, jag får väl erkänna att jag kör snabbare än satellitsignaler, det är väl därför den inte hänger med. ;)

Anders: Trevligt att kunna underhålla! :)

Anonym sa...

Healing är ju ovetenskapligt och hur kan du som är en modern kvinna gå på det?