måndag, april 26, 2010

Stukningar och svordomar

I lördags så var jag, Kruth-Anna, Nathalie och Chruss till Avesta för att gå på scrapbookingmässa. Det är alltid skoj att shoppa lös lite när man får klämma och känna på grejerna live. Och på många mässor brukar det vara specialpriser, att de rear lite när man kommer live så där men icke. Jo, jag såg ett "mässpris". Det var en butik som hade cardstock till det "otroliga" priset av 5:-/styck om man köpte 10 stycken. Skulle ALDRIG falla mig in att köpa cardstock för mer än en femma styck. Det är ju vansinne. Vansinne är att Pandu(y)ro tar 9-11:- STYCK för dem. De borde fan i mig skämmas. Man ska aldrig, aldrig, aldrig handa på Panduro om man inte VET att det är ett bra pris. Finns så många webbutiker som är hälften så dyra och ju mer pyssel man kan få, desto bättre är det ju. :)

Dock så hittade jag lite godbitar än här och än där men jag höll igen LITE på pluskan så jag blåste inte mer än en femhunka. Och ja, det är riktigt lite. ;) Det som fick följa med mig hem var en av Tim Holtzs nya dies: Hanging Sign, lite fler pins, lite papper, bling och fjärilar. Mer vart det inte. Snopet ska erkännas. Men jag köper inte grejer till högre pris än vad jag kan få dem någon annanstans. Varför liksom? Om du ska köpa bil och hittar två EXAKT likadana, med samma förutsättningar, köper du den som kostar 100,000:- eller den som kostar 80,000:-?När jag kom hem så käkade jag och Mattias litegrann innan jag lade mig i soffan och softade till TV:n en timme innan det var dags att kliva upp för att dra på sig partystassen. Miis kom över vid halv sex och sedan hämtade Emma oss. Hos Ingrid var vi bjudna på middag. Vi fick en välkomstdrink när vi kom och sedan fick vi färsk sparris och skinka till förrätt, helstekt fläskytterfilé och couscous till varmrätt och cheesecake och kaffe till dessert. Hur gott som helst! Vi hade dessutom med SingStar men det blev som aldrig någon sång. :( Kanske lika bra det med tanke på att Ingrid bor i lägenhet... ;) Fem tjejer som hade en riktigt trevlig kväll iallafall och vi har redan bokat in ett nytt datum.

Igår så hade jag svinont i halsen hela dagen. Trots att jag och Miis fick skjuts hem och inte gick hem över lägdorna och trots att vi aldrig sjöng något. (Idag är det dock bra så det var väl bara tillfälligt.) Jag och Mattias var ute hela dagen, vi räfsade klart det sista på gården (tog nästan allt för två veckor sedan men lite var kvar), vi klippte häcken vid poolstaketet, vi plockade kvist, jag räfsade runt hela yttersidan av häcken, mot gatorna, och Mattias gick efter med piassavakvasten och sopade ut vintergruset i gatan. Vårfint värre! :)

Dessutom gick vi på de där rackarns buskarna utanför köksfönstret. Det var en monsterbuske som tog upp hur mycket som helst! Så mycket att när vi kapade halva förra sommaren så ser vi att förra ägarna inte kommit åt att måla bakom den = vi måste måla bron i sommar. Sedan var det en klängväxt-busk-liknande grej som växte där med som vi kapade i somras och en slingerväxt som klättrade upp för en stolpe. På första bilden ser man hur de såg ut när vi flyttat in och inte hunnit göra något. På den andra är det visserligen vinter men man ser ju att busken är typ hälften av vad den var. Och nu....nu är det INGEN buske kvar.

Vi spettade, grävde, högg med yxa, stånkade, stönade, bröt, bände och efter en halvtimme hade vi fått upp de tre FETA rackarna till rotsystem. För det var fasen träd som växte där under marken! Vad- och lårtjocka rotklumpar. Men efter en del svett, massor av svordomar, ett stukat finger på Mattias och en avbruten spade så är de nu borta och vi kan lägga dit stenplattor, lika som de som ligger framför! :)Idag har det då bara varit jobb såklart. En sväng in till grannen Åsa för att hämta en sprialbok som hon ville att jag skulle altra till en gästbok för ett bröllop så det har jag pysslat med ikväll, den ligger på tork och ska bara fotas så är den klar. :) Dessutom har jag och Miss hunnit med ett varv runt Hedemora, så skönt att komma igång och röra på fläsket igen. Imorgon blir det pyssel igen, har två till beställningar som skall göras så det är bara att sätta igång, men det är bra, då blir jag som "tvingad" att sätta mig i pysselrummet. :) Plus att jag nyss fått DT-paket av Grodans och väntar in ett från Brunkullan nu i dagarna. Hoppas att min mojo håller i sig!

Nu blir det nog bingen med en god bok. Känner mig inspirerad att ta fram en bok ur serien Isfolket efter att ha surrat böcker på MSN med ANNAANNA. Japp, det ska jag! Med andra ord: sov gott och tjing!

Inga kommentarer: