onsdag, april 14, 2010

Vinter-OS i Ärla 2010

Jo men visst förstår ni! Visst har ett vinter-OS gått av stapeln i Ärla också. Under spelen bjöds på det ena och det andra, tyvärr även på risigaste vädret i mannaminne.

Dagen började med att RoggAnn kom inrullandes med ett av fordonen som skjutsar de aktiva mellan boendet och OS-byn. I sedvanliga ordning så tändes naturligtvis OS-elden först och för att fira detta så intogs det en smaskig kaffekask.


När invigningens pompa och ståt var till ända så tog vi oss från själva Olympiaarenan och bort till Ärla Field där en slalomtävling hölls. Men varierande resultat så gasades och sladdades det friskt och till slut så stod Roger som segrare efter en sekundstrid med Mattias.


Alla vet ju att sportdryck är viktigt så får att hålla ångan och tempot uppe på de deltagande så inmundigades det ett par varma Rhumumba. Efter att vi tagit oss till Ärla Icestadion så var det dags för Isbowling. Eftersom undertecknad är en grym bowlare (?) så kan ni ju gissa vem som vann denna grenseger? ;)

Lägg gärna märke till hur åskådaren i vitt bakom staketet undrar hur i helsicke deltagaren kunde missa alla käglor så grovt.

Energi behövdes fyllas på efter den rafflande spänningen så vi gick till sekretariatet där det bjöds på korv med bröd. Eftersom jag var fullt upptagen med att glufsa i mig så många jag hann så kommer här en bild på en annan korv.


Nu började det bli fart på tävlingsnerverna och vad passar då bättre än att bege sig till Ärla Skiathlon Arena och ställa upp i en skidskyttetävling? Först en slinga ut på vidderna, sedan in på skjutvallen, lägga an och fyra av sina fem skott för att sedan runda borta i hårnålen och ge järnet in på upploppet. Den dåliga stikten på skjutvallen gjorde att det blev lite klent skjutresultat. Hög träffbild på alla skulle jag vilja påstå.

För att få ner pulsen lite så var det dags för lite krocketcurling. Dock gick det inte så bra för oss, se bild nummer 2. Så tomt var boet mest hela tiden.Som avslutande och sista gren så var det som i alla OS: femmilen på skidor. Men naturligtvis så ville vi ju även här visa vår välvilja så det var blåbärssoppa (och Galliano) som vätskekontoll efter halva loppet. Mumsfilibaba!
Om vi nu måste ta med vem som vann hela rasket så OK då. Det var inte jag. Räcker det så? Nähä. Jajaja...det var Mattias som vann. *fanfar* Så här här ni den Olympiska Mästaren från Ärla-OS 2010 - Mattias Lidbom!


P.S Bilderna är klickbara.

6 kommentarer:

Virre sa...

hahahahha va roligt =D

Miis sa...

Hahaha, syns att ni hade det apskoj. Vädret kvittar i sånna lägen! Det blir en sommar-olympiad i sommar oxå!!!! Simning, Längdhopp, spjut, kula m.m ;) Sommar-OS ala Ärla ska det bli! Hehee...KRAM

Anonym sa...

ja som Miis sa så ser jag frameomt sommar OS, då får ni en toppen publik med hejarop, jag kommer :-)Anna

Malin ~ Lillpiga sa...

Men brudar, det är ju inte sommar-OS förrän 2012 ju... ;)

Anonym sa...

Men åhhh va superkul ni såg ut att ha, nästan så jag önskar att snön inte hade hunnit smält bort hos oss så jag kunde ha fixat ett OS i helgen, men det får väl bli ett sommar OS istället! :) AnnaTW

Miis sa...

Ässsch, årtal hit och dit, vi kör en Ärla SommarCup då!!! Kanske en granncup ;o)) Och med grannar så räknas även Anna L och Anna K in ;o) Ska fnula ihop nått kuckelikurigt jag.