tisdag, maj 04, 2010

Beyond the living

Igår var det nämligen en nära-döden-upplevelse. Så trött och så sliten efter helgen att det värkte hela kroppen, inklusive hjärnan. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är hårt att leva på Slottet. Det kräver en massa sociala engagemang, bjudningar, besök, lyx och flärd. Hos oss är det aldrig blodpudding eller makaroner. Vi äter röding, oxfilé, hajfenssoppa, beluga, ostron, sniglar och så vidare. Vi kan ju inte leva som vilka som helst och äta vanlig husmanskost och dricka billiga drycker. Nej, det ska vara Crystal, Dom Perignon och Bollinger. Minst. Att späka sin kropp med allehanda dyra födoämnen kan lätt göra att man blir lite slut mellan varven. Nu i helgen blev det som en urladdning och först idag börjar det kännas bra igen. Inte bra, men ok.

I fredags så blandade jag en tillbringare Mojito som vi sölade i oss ute på slottsterassen innan maten. Vi grillade lite filé och satt och surrade i största allmänhet. En beställning från vinsajten.com gjordes visst också, roligt med lite mumma inför poolsäsongen. Framåt halv nio, när de tände majbrasan nere på byn, så drog vi till Anna och Marcus. Vi hade ingen lust att stå och titta på en massa ris som brann upp, särskilt inte som att det regnade på rätt så bra. Hos A&M så drack vi lite vin, surrade och spelade Alfapet så vi kom inte hem förrän vid tvådraget.

Vaknade i lördags och mådde så där. Rätt hyfsat ändå efter en dubbel Treo och lite softning i soffan med en smarring brunch. På eftermiddagen så lockade jag och Mattias till oss ett offer. En jobbarkompis skulle få äran att umgås med oss på Slottet. När han kom så blandade jag lite Mojito igen och sedan var det fullt ös. Nästan medvetslös. Iallafall vår jobbarkompis. ;) Vi åt heta räkor (snott recept från Toledos tapasmeny) till förrätt, grillade spare ribs till varmrätt och blåbärspaj till efterätt. Och det inmundigades en massa olika drycker. Röda, vita, bruna, guldiga, genomskinliga, svarta osv. Det inmundigades så pass mycket att bland annat sådant här hände:


Just det, en hel del inmundigades. ;) Att vårt besök somnade på all sköns ställen sen, det är en annan historia. I söndags så var ordet detta: "om det är så här det går till hos er jämt så kommer jag max en gång om året!" Hehe...någon som inte kunde hantera drickat eller? Jag och Mattias satt mest och flinade och undrade hur han kunde bli sån, vi var mest som vanligt vi. Vi hade dessutom årets krocketpremiär, det var liite kallt om fingrarna (+7-8gr) men det gick.

I söndags klev jag upp 2 timmar innan de andra två och städade plus tvättade tre maskiner. Hur tre personer kan svina till så in i bomben, det är banne mig obegripligt! Det var typ fyra miljarder använda glas, knäckta CD-skivor så att det var splitter i hela vardagsrummet, hela middagsdisken på diskbänken, maskeradkläder ÖVERALLT, tre miljoner grejer till SingStar, Guitar Hero och Rockband framdraget och allt annat man brukar kunna hitta efter en bal på Slottet. För det vet ni väl? En fest hos oss, den är alldeles underbar! ;)

På eftermiddagen gick jag över till Miis och surrade en massa skit ett bra tag. Sedan åkte jag till Kruth-Anna på en kaffe medan Mattias och hennes gubbe Magnus var ut på golfbanan och lirade. När jag kom hem så låg fortfarande vår gäst och sov så jag gick över till Mia och surrade ännu mer skit och vi bestämde oss för att ta en promenad runt Hedemora så vi avverkade en 5km's-runda innan det var dags att äntra soffan för kvällen.

Då söndagen var rätt OK så blev ju naturligtvis gårdagen ett rent och skärt helvete. Jag var SÅ sjukt trött och mådde röv mest hela dagen. Hade tänkt sova direkt jag kom hem från jobbet men som den goda sambon jag är så ställde jag mig vid spisen och lagade mat till min husbonde. Efter maten så slirade jag över till Miis och tittade på när hon oljade in altanen innan vi drog en runda igen. När jag kom hem så hoppade jag in i pysselrummet och påbörjade ett projekt. Men eftersom jag gick bananas med
3D-lacket så kunde jag inte göra så mycket utan fick allt vackert låt det ligga och torka till sig tills idag.

Idag ska Kruth-Anna & Miis komma och pyssla. Om inget oförutsett händer alltså. Men isåfall pysslar jag själv och jag vet att jag har lite sällsis med bland annat syrran på lite CP-pyssel. Annars får jag väl sitta själv, som vanligt. Men det är MYCKET roligare med sällskap.

Nej, nu får det vara slutsurrat! Nu vill jag hem och pyssla!

2 kommentarer:

Tettiz sa...

Been there, done that - en bal på slottet alltså! ;)

Och du, jag vill också hem och pyssla, men först ska jag avsluta min lilla rast och jobba klart - SEN!!! Jag är på för CP ikväll, helt klart! :D

*kram*
Tett

Malin ~ Lillpiga sa...

Ja, de är eftertraktade, våra baler. ;) Vi höres senare då. Kram