fredag, september 17, 2010

Slottentrén får sig ett lyft

När vi flyttade in ifjol så såg det ut så här på framsidan. En stor djäkla buske som täckte det mesta, en slingerväxt uppför ena stolpen och så en annan slingergrej mot väggen under fönstret. Slingergrejerna klipptes ner direkt och vi ansade ner busken till en mer resonabel storlek. Då uppenbarar sig något riktigt tråkigt. Föregångarna har målat broräcket men inte hela. Buskaset har täckt det mesta så det struntade helt enkelt i att måla där de inte kom åt. ? Kan man GÖRA så?

Så i våras så tog vi fram spettet och en spade och satte igång att gräva. Busken skulle bort! Efter en massa svordomar, svettdroppar och en knäckt spade så besegrade vi busken och lade dit fler plattor istället. Men. Bron såg ju fortfarande hemsk ut. Grön, svart och lite vit. Den som ska vara bara vit.

Under semestern så tog jag och Mattias ett grabbatag med entrésidan på Slottet. Våra föregångare har lagt stora skifferblock på gången upp till entrén och mellan dessa växer det ju naturligtvis en djungel. För självklart så lade de ju ingen ogräsduk under... Hela trädgården, träd, buskar, blommor, häckar och gräsmatta brändes bort under den enorma sommarhetten men inte ogräset mellan plattorna. Det prunkade mer än någonsin så det var bara att gilla läget, vi var tvungna att göra något... (Notera gärna löven på marken, de är från vårt bigarråträd som dog mitt under sommaren...)

Så efter försök med kofot, kniv, grästrimmer, tändvätska och tändare så hittade vi det ultimata sättet: röjsågen! På med metalltråden och burna loss mellan plattorna. Snacka om att gräset försvann! Det blev kanonbra!

Sedan togs det fram en hink med målarfärg och vi målade friskt i ett par dagar och numera behöver man inte skämmas över framsidan.

Dock så glömde vi ju som att hälla på någon form av ogräsmedel så det är ju numera en djungel igen.... Tips på BRA ogräsmedel mottages tacksamt. Och så länge det är bra så får det vara DDT, om ni hajjar... ;) Och nej, jag orkar inte plocka bort alla stenar och lägga dit en duk, vet ni hur tunga de där asen är? Ni kan ju även notera skillnaden på antalet rosor på väggen också... INGENTING blommade i somras...
Jag önskar er en trevlig helg! Det ska jag ha! Ikväll ska jag dejta Joey Tempest och de andra grabbarna i Europe (det är ju bara 25år sedan sist man kramades med Joey...) och sedan så hänger syrran med familj med hem till Slottet! Ska bli så djäkla kul!!

5 kommentarer:

DrAnnika sa...

Fan så snyggt det lev. Vi använder round up mellan våra plattor, fungerar rätt bra!
Ha det BABIANKUL ikväll på Europekonserten!

Kajsan sa...

Men hablå vad fint ni har gjort!! Väntas storbesök på slottet måntro? ;)

Å du!! Rocka ikväll!!! Det blir säkert alla tiders!

Må gott!
KRAM

Anonym sa...

salt är ett skonsamt sätt att mota ogräs..men man måste upprepa det flera ggr/sommar. Disel funkar med, DET dödar.. =)
/KarinP.

Miis sa...

Skillnad som natt och dag, skitfint är det nu!

Katarina "amospersson" sa...

Hej!
Jag har massor med stenplattor som det växer mellan. Det enda som verkligen fungerat är "Ogräsättika". Det är miljövänligt, effektivt, supersnabbt (går på några timmar!) och billigt. Jag brukar köra dubbeldos. Det luktar ättika en liten stund men det går fort bort.
Lycka till i ogräsbekämpningen, kram Katarina "amospersson"