fredag, oktober 01, 2010

Kvalfinal i Idol

Så var då höstens fredagsfinaler i Idol igång igen och då vet ni ju vad som händer? Jajemen! Malins våldsamt sanna, uppriktiga och viktiga åsikter skrivs ner på pränt och publiceras. ÄNTLIGEN får jag vara elak igen!! I like it! Ölått! Håll i hatten nu, nu kör vi!

1. Geir - Gammalt är äldst sägs det. Och visst fanken har den här norrbaggen en bra röst. Gillar det där lite raspiga och det märks att han är en gammal tupp i hönsgården, han kan det där med scen och liveband.

Wildcard 1 - Elin: jag håller för öronen de första orden hon sjunger. Jag är livrädd att det ska komma något på äkta Arja Saijonmaa-manér och hon ska hylla Finland på något vis och börja gapa på finlandssvenska men än så håller hon tillbaka patriotismen. Jag har för övrigt inte mycket till övers för hennes framträdande. Lite gäspvarning.

3. Chris - Chris who? Helt ärligt så satte hans framträdande så lite spår och har så gjort hela vägen till idag att jag knappt vet hur han ser ut. Jag skulle kunna möta han här på byn imorgon och jag skulle inte känna igen honom.

Wildcard 2 - Sassa: Jag röstade på henne i kvalet tidigare i veckan. För övrigt den enda jag röstade på. Hon är en av få som gjort en AC/DC-låt UTAN att man velat ta fram skämskudden. Bra riv i pipan och jag VILL att hon går vidare!

5. Linda - en av mina favoriter men vad fasen väljer hon för sugig låt? Jag håller med juryn, ta fram kaxigheten! Och då snackar jag inte skit som Katy Perry och Pink, jag menar som en jättebamsing till björn (varg...hehe)! HÅRDROCK!!!

6. Jay - synd att han tog en låt som är så helsickes sönderspelad på radion. Dock tänker jag alltid på Gävle-Jenny när jag hör den. :) Men. Vilken. Röst. Han. Har! Raspar och river hur skönt som helst. Och en rocker är alltid en rocker.

Wildcard 3 - Madeleine: När man ser henne lägger man huvudet lite på sniskan och ler lite fånigt. "Men oh vilken gullig valp!" Hon är liksom...gullig. Framträdandet vete fasen om det var så bra dock. Gulligt.

8. Linnea - ÖVERLÄGSET bäst ikväll. Jag som inte gillar jazz har suttit och tyckt hon varit ok men inte alls min kopp thé när hon sjungit men hon gör Stones gamla rockarrökare Jumpin' Jack Flash HUR bra som helst! GRYM!!

9. Alice - vad fanken hände? Det suger ju? Hur dåligt som helst och hon som var så bra! Shape up for Gods sake, kvinna!

Wildcard 4 - Daniel: Visst fasen har han bra röst, bättre än många andra men vad fan vilken tråkig låt! Dock vägs det upp av ett sockersött ansikte.

11. Minnah - Men vad i helskotta, det här låter INTE bra. Och varför låta bandet spela bara piano? Det blir ju så....tamt. Juryn sa modigt. Malin säger: bu vad trist.

12. Weise - Mja....kanske han hade varit bättre om man inte vetat vem pappa hans är men... Nja... Röst OK. Resten, mediokert. Fast jag är nog färgad av att jag inte gillar hans farsa...

Tittarnas wildcard - Olle: Inte helt otippat att snyggingen från Gotland skulle komma vidare. Och han är inte oäven. Inte alls. Riktigt bra! *ögongodis*

Malins topp tre: Linnea, Jay och Olle.
Malins åka-ut-kandidater: Elin/Chris/Minnah (ja, jag vet att det bara är två som åker...)
Malin reflektion: VARFÖR sjöng alla så sjukt illa tidiagre i veckan men nu låter det plötsligt rätt OK för de flesta?
Malims reflektion 2: De verkar ha bytt ut bandet idag? Tidigare i veckan så spelade de så djäkla otight att det skar i öronen men idag så var de ett BAND.

5 kommentarer:

Virre sa...

Tack raring!!! you made my day =D

Malin ~ Lillpiga sa...

:) Anytime! :)

miis sa...

Hahahha, underbar recension!

Kajsan sa...

Hej vännen! :)
hihi.. Kul som vanligt med dina ord i tryckt form! Me like ;)
Kika in hos mig sen...
Har nåt där till Dig ;)
Kram Karin

Malin ~ Lillpiga sa...

Karin: tack! I dubbel bemärkelse!