tisdag, oktober 19, 2010

Pysselhelg i Övik!

I helgen har jag ju då varit på High CoastScrap i Övik. En STOR pysselträff där vi var drygt 130 personer. Jag och Mattias åkte upp till Sollefteå på fredagsmorgon, landade på Guldkusten kring halvtre-draget och tog apostlahästarna ända upp till Penthouse där syrran och Peter har sin nya våning. De hade fått till det jättefint där och massor av snygga tapeter!

Efter en snabbkaffe, lite kramandes, snabbdate med mams och lite mer kramar så stack jag och syrran iväg för att plocka upp Pamela på Remsele. I bilen passade vi på att göra det vi kan bäst, prata! :) För är det något vi kan så är det just det och det blev nog alla varse på träffen om inte annat...

Efter dryga timmen så var vi framme på Gräddhyllan och hos moster och morbror som så snällt inkvarterade oss ännu en gång. Där blev vi i sedvanlig ordning gruvligt bortskämda med champagne när vi kom tillsammans med en paprika-och svampblandning på baugette. Sedan serverades det marinerade och stekta jätteräkor tillsammans med en underbar risotto! Detta sköljdes ner med några glas vin.

Lagom till desserten så började Idol och i början hyschades det för att vi alla ville höra vad juryn hade att säga. Dock så tog efterrätten, som var frukt i ugn med vit choklad på tillsammans med kaffe och Southern Comfort, ut sin rätt så det surrades på en hel del så vi hörde som inget mer. Där har ni även anledningen till avsaknaden av en Idolrecension (får se om jag inte ska se reprisen ikväll och skriva en i efterskott), jag minns helt enkelt inte hur det lät. ;) När vi kom på träffen dagen efter hade jag ingen som helst aning om vem som åkte. ;)

Lars och Bettan var också med hela kvällen och vi dansade, lyssnade på musik, kacklade, drack vin osv. Fick lyssna på ett par inspelningar av min morfar med när han blev intervjuad i radio. Märkligt det kändes att höra en röst man inte hört på 26 år. Väldigt surrealistiskt. Något som kommer etsa sig fast i mitt minne, det är iallafall de olika versionerna vi lyckades framföra av Tomme Körbergs gamla låt: Stad i ljus. Med tonartshöjning. Inte att leka med. Men jag hävdar fortfarande att högst är bäst. Så det så.

När klockan var halv tre på natten så kom vi på den briljanta idén att det kunde ju kanske vara som bra med lite sömn också. Vi skulle ju kliva upp halv åtta... Sagt och gjort i säng, ställde alarmet, tog en dubbel Treo i förbyggande syfte och delade en Nupo-bar med syrran. Knappt har jag hunnit sluta ögonen innan jag hör syrran väsa bredvid mig: ”Stäng av ljudet, för fan!” OK, tänker jag, lika bra att göra det då. *klick*

”Fan Malin, vi har försovit oss! Klockan är tio över nio!!!” PANIK! Träffen börjar kl.10! Järnet upp, snabbdusch, på med smink, på med kläder fixa håret, kasta i sig frukost och under tiden ignorera den djävulen som sitter innanför pannbenet och försöker ta sig ut. Efter lite mat i magen så känns det är rätt OK så jag tar alkomätaren och blåser. Jag försöker förstå vad som står. 0.1. Fast står det det? 0.1. Ser det ut så där när man blåser 0.1? Nä, det gör det ju inte. Det står 1.0. Jag har blåst en promille. Hur gick det till? Inser att det inte är läge att köra så syran får testa. 0.9. Oops. Vi var kanske ganska bladiga igår... Pamela, vår livlina. Vår vän med finskt påbrå, hon borde ju tåla vad som helst! 1.2. Haha...det är ju galet... Morbror som blåst grönt var snäll nog att skjutsa ner oss till träffen. ♥

Precis innan vi ska åka så får jag en uppdatering från Facebook på iPhone:n. ”God morgon och välkommen till bakisdagen!” Va? Vaddå? Hur kan någon veta att jag drack vin igår? Loggar in och kollar: ”Malin Sjödin är sjukligt knall med Lisa och Pamela. Övik rules!” Ah men herregud.... VARFÖR finns det inte alkolås på mobiler? VARFÖR skulle jag uppdatera min status mitt i natten? VARFÖR? Idiot.

Hastar ner till träffen och ramlar in 10,25. Inte så farligt ändå. :) Våra vänner hade fixat bord till oss och det var bara att slå sig ner och börja pyssla. Lördagen förflöt i ett töcken kan man säga. Jag fick betala för kvällens fest, big time. Men jag lyckades ställa upp i sex eller sju tävlingar av nio. Och i den ena, en skisstävling, så VANN jag!!! Fattar ni hur glad jag är över det? Drygt 130 riktigt, riktigt duktiga pysslerskor och så tyckte de att just jag hade gjort den finaste tolkningen. Jag är glad, stolt och ödmjukt tacksam! Och inte så lite mallig. ;) Lyckades hänga in en utlottningsvinst med.

Söndagen, fortfarande bakis och trött. Mest trött. Ställde upp i fyra tävlingar (tror jag det var) men denna dag var inte min dag men däremot syrrans, hon vann en tävling med en skitsnygg LO! För övrigt så hade jag helt underbara brudar vid mitt bord, vi var 11 tjejer som diskuterade allt mellan Fäbodjäntan till tentakelsex. ;) Vi lyckades dra hem 20 vinster av 59 till vårt bord. Både vinster i tävlingar och utlottningar! Så himla kul! Hur bräcker vi det nästa år? :)

När dagen var slut, klockan 16, så kom Mattias och Peter (Mattias hade hängt med Peter hela helgen i Sollefteå och i Övik där de kollade på Modo-HV71 i Fjällräven Arena) och hämtade oss. En snabb middag på Burger King innan vi styrde kosan söderut på E4:an. När klockan var strax efter halv elva så rullade vi in på Slottsuppfarten och vi dök i säng, helt färdiga.

På det stora hela, jag har mått som ett sunk hela helgen men det var det värt för att få träffa syrran och pyssla hela helgen med henne och andra fina tjejer. :) Tack tjejer, you rules!


5 kommentarer:

Beea sa...

Det är ju inte så konstigt heller att du vann, du är så otroligt duktig! :)

Malin ~ Lillpiga sa...

Tack Bea! Och grattis själv!! :) Helena pekade ut dig och skvallrade vem du var, hade tänkt gå fram och hälsa men glömde bort det i hasten när vi skulle hem.

HelenaN sa...

Man mår som man förtjänar, eller hur var det nu...?!?!
Alltid lika skoj att träffa dig o kramas o se dina underbara alster IRL o surra o mm mm mm.
Love you big time, honey!

Anonym sa...

tack för helgen själv :)
Att du vann var föga överraskande, men att JAG gjorde det går över mitt förstånd. Fortfarande.
Kram!
/KarinP.

Malin ~ Lillpiga sa...

Haha...du säger det Helena? ;) Men like wise, baby! You're one of a kind!!

Karin: Må hända du är förvånad men det är inte jag!!! :D