fredag, maj 06, 2011

Nu ska snusket legaliseras...

Joråsatte, det ska bli en ärbar (?) kvinna av Sjödinskan. Det blev visst så att jag lyckades härda ut och vänta ut min sambo tills han äntligen friade efter 8,5år. Såååå många har frågat genom åren om vi inte ska gifta oss. Mitt ständiga svar har varit: ”Det där får du ta med Mattias, det är inte jag som ska fria.” För det är det inte! Jag må vara självständig, tidvis rödstrumpa, tar inte skit från någon och uttrycker ofta mina åsikter, både högt och ljudligt. Men på en grej är jag väldigt traditionell och stenhård: det är inte jag som ska fria. Visst, skottår och hela det jiddret men JAG vill ha ett knäböj och en ring på fingret! Det är för mig en stor del av hela cirkusen.

För visst fanken är det cirkus! Det finns tre miljarder (å du ljug ja int heller) sidor som handlar om frisyrer, smycken, buketter, klänningar, skor, dukningar osv osv osv osv. Det är en SJUKT stor industri!! Man skulle blivit bröllopskoordinator, fatta vad cash man skulle kunna tjäna. Men tack och lov för utlandet, vad grejer man kan skriva efter från Staterna eller Asien. Det är livsfarligt och såååå kul! Skulle helt seriöst kunna ställa till med ett bröllop för en miljon, utan problem. Om jag hade några millar, då skulle jag låta flyga in alla gäster med privatjet, köpa ett eget hotell att låta dem bo på och ha festen. Tyvärr är vår budget inte riktigt där men jag hoppas att alla ska trivas ändå och att det ändå ska bli hyfsat.

Risken kan ju finnas att jag förvandlas till en riktig Bridezilla. Jag har väldigt svårt att släppa ifrån mig ansvaret, jag vill att allt ska bli perfekt. Allt ska klaffa som jag vill. Vet alla vad Vett&Etikett betyder? Kommer maten att funka? Kommer tårtdjäkeln att se bra ut? Kommer servitriserna att sköta sig? Räcker spriten? Kommer det åska, storm och driv-is? Kommer kyrkan brinna ner? Kommer prästen att typ dö? Ni vet, finns mycket att fundera på och minimera riskerna att det går käpprätt åt helvete.

Fast. Jag är övertygad om att gästerna vet vad Vett&Etikett betyder. Maten lagas av den bästa av kockar så det kommer bli kanon! Tårtan blir som den blir. Servitriserna ska jag se till att träffa och hålla ett tal om Herrans tukt och förmaning så att de FATTAR allvaret, förmodligen kommer spriten att räcka till även om jag bjudit in alla landets alkisar, Regn i brudkrona betyder tur och det finns väl paraply? Om kyrkan brinner ner så är det ett tecken från ovan att jag nog borde gifta mig borgerligt och då tar vi det då. Det finns fler präster om just denna mot all förmodan skulle gå hädan. Och om det bara skulle djävlas och gå snett med olika saker så kommer inte jag veta det eftersom jag har världens bästa toastmadame! Jag litar på henne till 110% eftersom hon är exakt som mig när det kommer till planering. Jag är så glad att hon tackade ja!

Nu är det snart dags att kvista hem från jobbet men jag tänkte visa er ett urval på klänningar som jag är sugen på. Rösta gärna på din favorit i kommentarsfältet!

Tjing på er och TREVLIG helg!


17 kommentarer:

Kajsan sa...

Det bli en underbar tillställning! Det är jag säker på! Som sagt, regn ska ju betyda tur ;) Och vett och etikett kan man faktiskt läsa om på nätet om man inte har full koll! :)

Vad det gäller klänning så röstar jag för att du väljer den DU trivs bäst med! Låt dig inte terroriseras av åsiker från oss andra ;) Your day, your dress -it's all about YOU <3

Ha FIIIN helg!
Stor kram

Gunsan sa...

Men daaaaaarling! Lavly!!!! *boppar upp och ner* Och jag håller med ovanstående men skulle du tvinga ur mig nåt med hot om våld så skulle jag säga andra uppifrån. :-)

Camillan sa...

ÅÅÅ GRATTIS! Jag hoppas du får en superfin dag med släkt och vänner :)

Anonym sa...

GRATTIS! Vad glad jag blir! Och du kommer att få ett FANTASTISKT bröllop vännen! Jag är säker på att prästen kan hålla sig ifrån att trilla av pinn till dagen efter... *Garvar*
Andra klänningen uppifrån är to die for. Love it!

Grattiskramar, Skugga

agnelia sa...

Grattis igen Malin!
Definitivt klänning nr 2 uppifrån! Den slår de andra med hästlängder!!! :D

Härligt med annat än vita brudklänningar, jag älskar röda och svarta brudklänningar!

Härlig bild: http://wedding-pictures.onewed.com/edgy/files/imagecache/576w/images/1042920/not-so-traditional-black-in-your-wedding-dress-lace-corset-strapless-edgy-rock-n-roll-red-lips.JPG


Eller kanske denna fast i svart förstås och med lite rockigare/tuffare korsett/detaljer:
http://www.zimbio.com/Prom+Dresses/articles/HT1G_F-VJ7q/Beautiful+Embroidery+Corset+Satin+Ball+Gown

(kopiera och klistra in länkarna ;-))

Anonym sa...

Ska bli skojs!! Jag tycker sista klänningen är fin, men man ska nog se den på för att veta säkert. Lars gillar nr 2 uppifrån. Men det blir nog bra vad du än väljer.


/Bettan

Bodil sa...

Vad roligt! Grattis!!!

Karin sa...

Ser verkligen fram emot dagen D, det ska bli sååååååå roligt. Har börjat titta på "4 bröllop" för att komma i rätt stämning ;-). Det blir en låååååång väntan till augusti. Blev så glad för inbjudan för nu fick jag en anledning att köpa en klänning jag tittat ut, hoppas den finns kvar i min storlek. Din klänning... Håller med svägerskan, sista klänningen med lite ärbara axlar/ärmar, fast den blir kanske lite för präktigt senare på kvällen... Annars håller jag med övriga inlägg, 2an är döööläcker! Men som sagt, det är DIN dag och DIN klänning. Skit i vad andra tycker!!
Kramen
Karin

Lalla sa...

Jätteroligt Malin

Gör som engelska drottningen,skicka alla bjudna en etikettsbok på 22 sidor.
Sista klänningen är tokflott.
Men jag säger som de andra,det är DIN dag DU gör som DU vill.
Kramar från oss i Ö-vik

Anonym sa...

Grattis! :)
/KarinP.

Linda sa...

Grattis! Det är helt fantastiskt kul att gifta sig! Lycka till med allt.
/Linda, som brukar kika in på allt fint du skapar

Ann SW sa...

Grattis!
Välj den som känns mest rätt för dig! fast nr 2 vad skitsnygg! Det ska bli så kul att få se er gifta er!
Kram! vi syns snart!

Sandra sa...

Åh stort grattis! Gud så roligt, jag tror det är omöjligt att inte få en släng av bridezilla-feber om man tycker det är kul med bröllop osv :) Och jag gillar 2:an! :)

Kram Sandra & Alex

Anonym sa...

Åhh vad roligt, bamsekramar till dig och din blivande. Håller med så många andra här, din dag, din klänning, de som inte gillar vad du har valt får helt enkelt knipa käft. Du kommer att bli en urläcker brud oavsett vilken klänning du bestämmer dig för, men jag håller nog lite extra på 2:an
:-)

Lillstumpan / Marlene

Miis sa...

Men HALLÅ! Malin... Nr 1!!!!!!!!!!!! Så grymt toksexigt ap-as-snygg så det finns inte!!!!!!!! Youre gonna be the hottest <3

Erica sa...

Underbara älskade Malin, jag kommer göra allt jag kan och lite till för att din och Mattias dag ska bli ett toppenminne för livet!!!

(inte utan att jag får en del prestationsångest!!!)

Kramar en mycket stolt toast madame!!

Beea sa...

Åhh ett stort GRATTIS!
Jag gillade klänning nr 4 bäst! sen var 2an super fin med :)