onsdag, juni 29, 2011

Midsommar 2011

Då har 2011-års midsommarhelg kommit och gått. Och som vanligt så går det alldeles för fort. MEN rolig har den varit och den har innehållit en massa olika saker.

Onsdag:
Vi slutar jobba i gruvan vid lunchtid och åker upp till Stockholm och Åkerberga där vi tar i på pensionat i Casa de la Tettiz. :) Vi mötte även upp Mattias' tre bröder som också skulle kvarta där. Efter ett par glas gott bubbel så tar vi en taxi in till stan och Stockholms Stadion. Där blir det lite smålyssning på Biffy Clyro och band of Horses innan kvällens huvudakt kliver på. Foo Fighters! Dave Grohl fullständigt harvar sönder sin gura och vi skriker ikapp med honom. Allsången till The Best of you är så djäkla mäktig att hårtråna på armarna (och andra ställen med) skjuter i höjden så alla dryga 30,000 pers borde se ut som små piggsvin. Att stå på en stor konsert och se bandet vara så snortighta att det inte går in ett frimärke mellan dem är en ynnest. Att se samma band le, skratta, bli rörda och ödmjukt tacka publiken för ett enastående gensvar, det är så stort att man inte fattar det om man inte varit med. Respekt!Efter en massa turer fram och tillbaka över Stockholms innerstad, en gratis taxiresa (vi vägrade helt enkelt betala den idioten, funkar inte taxametern får man skylla sig själv) så landade vi på fjortisstället Snaps (FEL att vara kvar på Östermalm eller så, men nejdå, över hela djäkla stan sa vi...), blev serverade en vidrig Corona av en snorunge från BigBrother innan vi drog hem igen.

Torsdagmorgon, kliver upp oförskämt pigg. Efter en konsert brukar jag må mindre OK men nu var det lugnt faktiskt. Ner till en butik som är på väg att dra igång, en scrapbooking butik som lätt kommer bli en av Sveriges bästa, helt övertygad om det. :) Det är fina Karin som håller på att dra igång hela karusellen, mer info kommer inom kort. Väl där så blev det lite pysselshopping och kramar av Karin och Stina.

PartyPatrullen är på väg igen! Vi styr kosan mot norr och denna gång är det Norralmsjön, Ullånger som ska få sig ett besök. Lisa och Peter har ju sin stuga där och vi firar gärna midsommar med dom. :) Här ska det sättas upp midsommarstång, bindas kransar, drickas snaps och dansa till Små Grodorna! Vi satt ute på altanen till halv ett innan vi gav upp.

Midsommarafton! Strålande klarblå himmel, +25grader i skuggan och fågelsång. Eller? Ostrålande, mörkgrå himmel, +12,5grad i skuggan och vinande myggsång i öronen är väl kanske närmare sanningen. Men vem bryr sig om vädret? Det kom lite skurar hit och dit men inget som störde, man har väl tak på altanen? Mattias lövade ena altanen så fint och jag pyntade (?) med serpentiner innan vi dukade från sillunch. Nubbesallad, tre sorters sill, nypärer och tunnbröd. Precis som det ska vara! Iskall snaps till det utgjorde kronan på verket.

Resten av dagen bjöd på intagning av diverse dryck, precis som sig bör och till middag blev det grillad oxfilé med smarrig sås, efterrätten bestod av den sedvanliga midsommartårtan. :)

Naturligtvis så avhandlades även ett parti rafflande terrängkrocket med och mitt i natten så eldades det i bastun så vi fick oss alla ett riktigt hett bastubad med ett efterföljande, uppfriskande dopp i den 16-gradiga Norralmsjön. Jag satte allt på ett kort och lubbade ut på bryggan med Mattias och Hanna hack i häl. Dock vann jag i och med att jag klöv vattenytan först men i min segerglädje så glömde jag bort vett och sans och drog mig ett redig andetag i samma sekund jag bröt den spegelblanka ytan till följd av världshistoriens grymmaste kallsup. Trodde ärligt att jag aldrig skulle ta mig i land igen. Eller lyckas hosta upp vattnet. Resten av natten, när de andra sov, satt jag och syrran och snackade skit på hennes altan. Vi hann avhandla en heeeel del. ;)

Lördagen bjöd inte heller på någon vidare bakfylla, supermärkligt! Jag som brukar bli klen efter ett glas liksom. Efter en Dusch-med-hink med den vackraste utsikten efter, så högg vi in på blötvarorna igen för att bli som folk. Denna dag regnade det lite mer frekvent så mellan skurarna körde vi krocket, Trivial Pursuit och Plump. Maten bestod av en amerikansk grillbuffé med ribs, wings, majskolvar, olika grönsaker och Jensens Böfhus' Favoritsås. Try it! Lite mer dästa än kvällen innan vad vi allt, stackars Mattias som blivit sjuk efter bastun med... Men vi hann med att jiddra skiten ur syrrans altan ännu en natt.

På söndagen vaknade vi till skön värme, inte helt fel efter en kall helg. Men säg den lycka som varar, värmen byttes raskt ut till ett par ordentliga åskoväder med påföljande skurar som nästan sköljde bort oss. Vemodigt satte vi igång och packade våra saker och tog adjö av Norralmsjön och familjen Hellström för denna gång.

Ah, hur det gick med midsommarstång, midsommarkrans i håret och dansa runt stången? Äääähhh...orka. ;) (Vi glömde som inte det, nejdå, inte alls....)

Inga kommentarer: