fredag, september 16, 2011

Vad hände i juni 2011?

Ja, vad hände i juni 2011 egentligen? Den inleddes i Sollefteå faktiskt. Vi hade åkt upp den sista maj, vilket var en tisdag, för att jag skulle delta i ett 20-årsjubileum från högstadiet. Det är ju helt galet att det är så länge sedan! Det var inte samma uppslutning som på återträffen vi hade för tre år sedan men ändå rätt hyfsat. Vi som var där hade galet kul! Dessutom så var det alla avgångsklasser anno 1991 från Vallaskolan och Långsele skola som var där så det var skoj att få träffa en massa gamla kompisar. Från en klass var det en tjej som åkt ändå från Helsingborg för återträffen och så blev hon den ENDA från sin klass. Fan vad surt det ska ha känts... Men ”finfolket” från 9A kanske var för fina av sig för att komma? ;) Eller så hade de helt enkelt bara en djäkligt dålig sammanhållning.

Mitt på dagen så kom Linda, Veronica och Kristina hem till mig (eller ja, till mamma då förstås) och vi satt på balkongen i stekande sol och tjattrade så mycket vi bara hann mellan alla vinklunkar. Det var så djäkla kul och vi skrattade läppen av oss mer än en gång. Vi vinglade iväg in över stan och till en så kallad förfest på bowlingen. Vi hinkade i oss några glas till innan det var dags för middagen på Appelbergs. De hade abonnerat ena delen av det anrika gamla hotellet och där fick vi till det facila priset av 330 riksdaler: helstekt fläskfilé, påspotatisgratäng, brunpulversås, kaffe och en sån mintkaka man fick på hotellkudden förr i tiden. En torr, gammal gris, substitutsås och fejkgratäng a la storkök. Tur att det var så billigt!

Men bevare sig väl, vi fick ju knäppa oss ett klassfoto med såklart, inget synd om oss. Ingick i priset? Joråsatte...en räkning damp sedan ner i lådan tillsammans med fotot. 120 riksdaler till. Ett foto som dessutom är så sugigt knäpp att man blir mörkrädd. Värsta feta blixten rakt upp i fejjan och DESSUTOM drog jag bak huvudet så jag fick dubbelhaka. Fuck. Om ni får se bilden? Glöm. Resten av kvällen spenderades på altanen eller på dansgolvet, precis som vanligt. Summa summarum: skitsamma att det där företaget skinnade oss: vi hade hur roligt som helst och när vi skiljdes åt vid tredraget på Djupövägen så kom vi överens om att ses i Omsjön om två år. ;)

Linda, Veronica, Kristina och jag.Torsdagen startade med en drink på mammas balkongen i solen. Jag, Mattias, Lisa och Peter gjorde vårt bästa för att komma igång efter ett hårt festande dagen innan. Det gick trögt i början men när vi började ta kannor istället för drinkglas så gick det plötsligt lättare. Där satt vi och skrålade halva natten innan vi avslutade i syrrans Penthouse.

Smått slitna styrde vi kosan mot Jämtland för att umgås med Janniche och Jon i Lien. Underbar mat och god dricka blev vi trakterade med på en blåsig altan. Avslutade Hammarstrandsbesöket med att uppleva en tromb som svepte fram och slet med sig både gungor och björkar.

Janniche och Jons altan.


På lördagen fortsatte vi till mina svärföräldrar. I fint väder strosade vi runt lite på Frösön och njöt av utsikten. Söndag och möte med Ulf, prästen som skulle komma att viga oss. Han var en lugn, medeleålders herre som kändes trygg att ha med att göra. Fick även se Marby Nya Kyrkas brudkrona som jag ville låna till vår vigsel. En smäcker, vacker och prefekt prinsesskrona i renaste guld. Helt i min stil och så gudomlig! Vi fick även kika på kyrkan och det är en lagom stor, vacker kyrka i ljus inredning och underbara takkronor. Halv sex på månag morgon åker vi hem till Slottet igen för att hinna ligga vid poolen någon timme och njuta av solen och sommaren.

Hemma på Slottet igen.


Helgen därpå kommer vår toastmadame Erica ner tillsammans med Erik, hennes sambo. Vi ligger vid poolen hela helgen och lapar både drinkar och sol som små törstiga kattungar vid en gräddskål. Vi planerar lite smått och går igenom på ett ungefär hur vi vill ha vårt livs finaste dag. Erica är en lyhörd människa och precis som jag när det kommer till planering så jag hade fullt förtroende för henne och visste att hon inte kommer lämna något till slumpen. Vi hade en tokrolig och härlig helg med krocket till halv fem på morgonen. Bland annat.

Finaste Erica


Erik


En typisk (och djävlig) port i terrängkrocket.

En korg full med Mojito som vi fick av Erik och Erica.


Under denna vecka fick jag dessutom veta att jag blivit uttagen som en av 450 sökande ett designteam åt den grymmaste blomgrossisten i världen, nämligen Wild Orchid Crafts i England. Där har jag spenderat många tusenlappar på att köpa blommor och jag var och ÄR så djäkla glad och stolt att de ville ha mig!! Trodde aldrig att det skulle gå! Jante kan ta sig där bak för jag skrålar: Fy fan vad jag är bra!! ;) Helgen före midsommar så var vi bara hemma vad jag kan minnas. Mattias satte upp gummimattor på taket som vi skulle leda vattnet genom och värma upp poolen med. Jo, vi var hos Anna och Marcus på lördagskvällen och delade ett par flaskor vin. Söndagen tillbringade jag i pysselrummet, exakt hela dagen (nio timmar enligt Facebook). Gjorde två par babyskor bland annat som skulle ges bort i doppresent av Lars och Bettan.

Mattias skruvar och har sig på taket.Mattias & Uffe lägger gummimattor.


Lite smultron jag hittade utanför bron.


En av två pionsorter i vår trädgård.


Och lite andra blommor.På tisdagkväll så tar jag med mig Miis och åker upp till Enköping där jag lämnar över Vittra till Erica som tar med henne upp till Ilsbo. Jag och Mattias åker nämligen till Stockholm på onsdagen för att se Foo Fighters på Stockholms Stadion med Mattias’ tre bröder. Konserten var totalt stengrym och så djäkla bra! Dave Grohl, han är snygg den saten... ;)

Jag & Mattias på Stadion i Stockholm.


Foo Fighters!


Torsdag och dags att hämta doggen i Ilsbo på The Mansion innan vi låter PartyPatrullen tuffa vidare mot nordligare breddgrader. Midsommarhelg och Norralmjön utanför Ullånger (även kallad Fjället) står ju på agendan. Kanske inte det bästa vädret hela helgen men vad gör väl det när det är varmt innanför västen, varmt i bastun och varmt sällskap? En underbar, svinrolig och åt skogen för kort helg! Som vanligt så dracks det, åts, myggslogs, terrängkrockades, duschade i hink, badade i sjön, badade bastu, sköt ölburkskanon, plockade blommor, fotade, spelade kort, invigde nydasset, fröööös och en massa annat galet tok och skoj! Lyckades med konststycket att komma i sjön först av alla till följd av ett segerrop när jag klyver vattenytan och det i sin tur resluterar i den djävligaste och grymmaste kallsupen i mannaminne. Trodde seriöst jag skulle drunkna där och då. Såklart gjorde jag ju inte det men jag hann känna att det inte alls var speciellt varmt. 16grader är inte varmt, det är det inte. 18 är badbart men under det är på smärtgränsen.

Den mäktiga Höga Kusten-bron under tunga åskmoln.


Lyckades få en solig bild på syrrans stuga mellan skurarna.


Vi lövade Roland & Anitas altan och satt där när vi åt.


Ett norrländskt stilleben.


Traditionell Fjälletdricka.


Den vackra fanan vajar i svensk midsommarvind.


Den sedvanliga sillunchen skall intagas.


Sång är ju såklart ett måste.


Den traditionella midsommartårtan (som för övrigt ser slaktad ut här).


Även på Fjället har vi musik, dock måste den placeras på rätt ställe för att kunna ratta in rätt kanal. ;)


En dålig och suddig bild men denna är tagen mitt i natten och visar verkligen hur ljust det är hemma på sommaren. Längst ner ser man Hanna på väg in i bastun och den svarta pricken i mitten på backen är Tindra.


Förrätt på midsommardagen, löjromstoast.


Detta var vår juni i stora drag. Har nog hänt en massa småsaker med men vi jobbade ju hela veckorna så ni fick veta godbitarna jag minns. :) Och som vanligt, en del bilder är av sämre kvalitet och det KAN ha med att göra med byte av kamera ELLER alkoholintag.

Stay tuned for more summer of 2011.

5 kommentarer:

KarinP. sa...

härlig resention :)

Chruss sa...

Kul att läsa - har saknat dina härliga blogginlägg!

Åsa72 sa...

Åhhh.... Malin - du är BÄST på att skriva!
I ♥ to read it!

Kram Åsa

Malin ~ Lillpiga sa...

Thanxs dolls! :)

Virre sa...

<3 Alltid lika roligt å parta me dej raring <3