torsdag, november 03, 2011

Att dra allt till sin spets...

Tänk vad folk verkar ha lite att göra… Det är precis som att en del söker upp saker att störa sig på. Att man bara måste se fel i allt och driva det till sin yttersta spets. Nu undrar ni vad jag fiskar efter, jo: dessa förbenade diskrimineringstyper. Det diskrimineras till höger och vänster som aldrig förr.

Neger och negerboll är två ord som inte är OK enligt många. Personligen så tycker jag inte att ordet neger är något fult men jag säger det inte för att inte såra andra. Försöker också indoktrinera mig att säga chokladboll men det är svårt när jag är uppväxt med ordet negerboll. Jag tycker inte heller att det är något att gapa om, MÅSTE man tänka att allt är rasistiskt? Men även här böjer jag mig, jag undviker ordet. Om kakao hade varit vit, hade det hetat vitboll då?
Ni kommer kanske ihåg glass-stormen som var för några år sedan? När Igloo Cola anspelade på att folk som köpte den glassen tyckte att eskimåer var en samling idioter som knarkade ner sig på kokain i alla igloos på Grönland? Eller att Nogger Black var en skymf mot alla afrikaner? Eller att 88:an betydde Heil Hitler eftersom att åttonde bokstaven är just H. Som en motpol mot alla utländska glassar så tycker jag att vi kunde införa den här då, då är väl typ alla etniska grupper representerade? Eftersom vi med mer eller mindre ljust skinn, sk vita, är rasister hela högen så passar det väl bra?
För en liten tid sedan så kom nästa gapande. Denna gång var det den lilla snedögda, gula gubben på Fazers Kinapuff-påsar som hamnade i blåsväder. Det var SÅ upprörande att gubben var gul, glad och hade sneda ögon. Men? Är det inte så vi tänker när vi ser en person från Asien? De är ju glada! De är ju gulare i skinnet än tex afrikaner eller skandinavier? Och de har väl sneda ögon? Då ska man väl hellre reagera på att det heter Kinapuff? Det kan ju anspela på Kinas enorma militäriska tillgångar och att de snart kommer anfalla hela jorden med bomber och granater?Idag läste jag om det senaste. Nu är det anmält till JK att Kajsa Ingemarsdotter har en reklam där det står: ”Du har inte alla indianer i kanoten”. Personen som anmält det menar på att ordet indian är rasistiskt och nedlåtande. Den personen tycker att vi ska kalla dem Ursprungsbefolkningen eller The First Native People. Jag kan verkligen för mitt liv inte förstå hur man kan få ordet indian till rasistiskt och fult? Det är ett vackert namn på ett otroligt vackert släkte som tyvärr fick och får lida enormt pga andras okunskap och maktgalenhet.Men en sak undrar jag, varför är det ingen som stämmer Abbas? Det måste ju vara rasistiskt att ha en ung, leende och vit pojke på kaviartuben? Eller?Ni fattar vart jag vill komma va? Det är inte så att jag är för rasism och diskriminering men kan inte folk koncentrera sig på sådant som VERKLIGEN är upprörande istället? Tex alla människor och djur som får lida pga krig, tortyr, okunskap och ren djävlighet. Nog måste det väl vara viktigare att stoppa tex pedofili och att det flås djur levande för att man ska ha en pälskant på vinterjackan än att bekymra sig om vem fan som är på en konservburk?