måndag, maj 13, 2013

Tips om paketinslagning

Här kommer mitt andra inlägg som gästdesigner hos ScrappTorget. :)

Jag gillar att ge bort paket! Jag älskar att slå in julklappar och presenter, det är så kul! :) NÄSTAN lika kul som att själv få öppna paket. ;) Jag har ju gjort av med några rullar presentpapper genom åren och blir lika irriterad varje gång på att det är så lite på rullen och så tunt papper att det går sönder mot hörnen på kartongen, plus att det är dyrt med snyggt papper.

Lösningen kom när vi hade renoverat vårt sovrum. Vi skulle bort och jag skulle slå in en present men till min fasa så var allt presentpapper slut, vad gör jag? Hittar en rulle överbliven tapet och självklart! Tapetrullar är på 10 meter och tar således ”aldrig” slut. Dessutom är den tjock och tål att behandlas hårdhänt utan att den går sönder. Tapeter kan man köpa superbilligt på tex Rusta, en ny snygg tapet för ca 100:-/rullen. Och när de har rea så får man samma snygga tapet för ca 20-30:-/rullen. Det är väl ett prisvärt presentpapper om något? :) Dessutom kan du använda tapeten till att göra ett snyggt tillhörande kort också. :)

Rosetten på paketet har jag gjort av cardstockremsor. Jag skär pappret i ca 1,5cm breda remsor och limmar ihop en och en till en cirkel. Cirkeln klämmer jag sedan ihop på mitten så att den liknar en åtta (utan att vrida) och limmar ihop. När jag har en bunt med ”åttor/evighetstecken” så limmar jag ihop dem till en stor blomma. På denna rosett har jag valt att klippa upp några av åttorna längst ut och sedan klippt flikar på remsorna. Lite utstansade bland och en ros fick bo i mitten och de silvergrå spröten är smalt klippt cardstock som jag snurrat runt en penna för att få lite fin böj på dem. 

Så, nu är det bara att köa en tapetrulle och börja göra fina paket att ge bort! :)


4 kommentarer:

Gunsan sa...

Otroligt vackert!

Malin ~ Lillpiga sa...

Tack Gunilla! ♥

Anonym sa...

Jättevackert! Jag älskar vackra paket,det är ju så lyxigt att få öppna.Det är även kul att ge bort ett snyggt paket om den som får det uppskattar det.

Jeanette/rakaela

Malin ~ Lillpiga sa...

Tack Jeanette!