söndag, november 29, 2009

Ännu en vecka...

Oj vad lång tid som gått! Shame on me. Då ska vi se....

Tisdag: Träning på schemat men fuck vad jag led. Ont i benhinnorna så in i bomben. Har inte haft problem med det under hösten alls men kände av det efter träningen i söndags. Men vaddå, det som inte dödar, det härdar tänkte jag och gav mig av. Första djäkla steget och jag kände direkt vart ribban låg. Fy fasen, det bara strålade i hela benen och hela passet var en enda lång, seg och ond pina. ODkc känns det rätt OK nu, inte bra men jag överlever. Det gör man väl jämt?

Onsdag: Pysselkväll på dagordningen. Miis och Kruthan var här och pysslade julkort. Jag fick bara ett gjort men eftersom jag håller på så många timmar med ett och samma så är det väl som det ska. Nu har jag bara ett julkort kvar på beställningslistan, ett 40-årskort oh 15 julklappsetiketter så kan jag börja med pyssel till mig själv. :) Är dessutom så otroligt nöjd med min Epic men jag undrar om plattan ska bli som en banan? Jag vänder den varje gång jag stansar men det blir som ett S...

Torsdag: En favoritsyssla på schemat: shopping! Efter jobbet så stack vi till Tuna Park, eller jag, Mattias fick dra till Jula. Hans födelsedagspresenter skulle inhandlas. Så jag flängde runt där och kom hem med en diger samling kassar. Att bränna pengar, det är inte svårt. Råkade dessutom hitta en så djefla snygg klänning till mig själv. Den kunde icke lämnas på affären så naturligtvis fick den följa med hem.

Dock gick jag förbi damavdelningen på skoaffärerna med gigantiska skygglappar annars vet jag vad som händer. Är man sko-knarkare så är man... När vi sedan kom hem så tillbringades det åtskilliga timmar med att sätta upp all julbelysning. Mattias var ute och jag inne. Riktigt bra blev det också, ska fota och visa sen.

Fredag: Till stan för att hämta ett paket som kommit på villovägar och köpa hundmat på Eskilstuna Hundcenter, Vittras gamla dagis. Sedan åkte vi hem och pyntade klart det sista innan det var middag. Vi satt i soffan och surrade efter Idol (där Erik för övrigt spöade skiten ur de andra) och kom att börja prata om övernaturliga saker och att Mattias faktiskt kan söka vatten med slagruta. Slagruta för mig är som att fiska. Jag kan stå banne mig på en brunn och jag får ändå inte utslag. Sagt och gjort, ut på gården och Mattias får utslag på flera ställen. Jag tar den där klykan och går på EXAKT samma ställe som han men inte att den rör sig en millimeter inte. Närå, helt sjukt. Testade säkert en 20-30 gånger men icke. Han försöker få mig att hålla rätt i klykan och rätt vad det är käner jag den vibrera och plötsligt så smäller det till och jag inte hålla emot.

Jag tar i ALLT vad jag har men det går verkligen inte att hålla emot! Klykan har sitt eget liv och stolt som en femåring över sina teckningar så skuttar jag runt på gården och letar vatten som en galning. Undrar om någon granne såg vad vi gjorde? Men tänk om det inte är vatten vi hittat? Det kanske är en skatt? Någon som stulit silver ur Sala Silvergruva och rott över sjön som fanns här en gång i tiden, båten kantrade och sjönk just här. Tänk om det är så? Att jag kan söka silver och guld istället för vatten? Det vore ju grymt! Kanske man skulle ta och gräva lite ut på gården?

Lördag: Vi åkte in på stan och gick på julmarknaden i Rademachorsmedjorna. Men ursäkta mig. Sa de inte julmarknad? Fem stånd med granriskransar, två stånd med godis och en stackars loppäten åsna som fick agera skjuts till en massa snoriga kids. Thats it liksom. En annan är ju van Jamtlis julmarkand med flera hundra försäljare. Försökte dessutom hitta tunnbröd men visste ni att det inte existerar nedan för Söderhamn? I veckan har jag försökt få tag på en bagarstuga tat hyra för att baka lite tunnbröd till jul. De vet knappt vad tunnbröd är här nere ska jag säga er och än mindre vad en bagarstuga är för något. Hur fasen bakade de bröd förr i tiden då?

Var en sväng på stan med och hittade lite julgrejer osv innan vi åkte hem. Jag bakade saffransbröd på en lite mjölk (64 bullar blev det så ni förstår ju att det inte är några små, snäla bullar jag gjort), Idas kakor, Havreformar och Bregottkakor. Skulle göra krusbärsgrottor med men jag hann inte helt enkelt. Gjorde nämligen Cocktailmedaljonger också plus en underbar Västkustsoppa. Fasen vad god den rätten är, löjligt god!

Söndag: Idag så ska Mattias in till stan och byta ut ett par slingor som blev helt fel och jag ska städa av lite här hemma innan det kommer besök. Anna & Miis med familjer kommer över på fika klockan 15. Imorgon fyller ju nämligen Mattias år så vi ska bjuda på lite födelsedagsfika/1:a adventsfika. Så det är nog bäst att sätta fart nu!

Tjing!

3 kommentarer:

Bodil sa...

Min platta till epicen blev också som en banan. Jag gör som du, använder den omvartannat :)

Ha det gott!

Lee sa...

men shit... du är så otroligt gryyymt entusiastisk... förstår inte var du får all energi till allt ifrån?? Har du lite till salu så köper jag gärna en kasse eller 2. Jag ska också vara duktig och baka... och klä in räckena på farstubron... bara jag hittar tiden!! =) Annars så är jag ganska duktig jag med och ligger inte helt i ofas. *klappar mig själv på axeln* =))

Malin ~ Lillpiga sa...

Bodil: Ja, man SKA ju vända fram och tillbaka men jag vet att Tettiz' platta inte blir så där...

Lee: Men jag tycker ju att det är skoj och då kommer energin. Man får prioritera bort annat helt enkelt. :)