måndag, februari 08, 2010

I en röd dimma...

...har helgen förflutit och nog känns det att man lever idag... Men ack en så skoj helg det varit istället! :) Erica och Erik har ju vart hos oss hela helgen. De kom ner sent i fredags och naturligtvis så bjöd vi på en fredags-Cosmo. Det ingår när man hälsar på oss på Slottet. Vi surrade och surrade och surrade. Och drack rödvin. Erica och Erik hade med sig en 10liters rödvinsdunk som vi skulle testsmaka. Mycket gott vin vill tilläggas. Till slut så var klockan halv fyra och någon av oss kom på den brighta idén att vi kanske skulle sova med.

I lördags så klev jag upp lite tidigare än de andra och fixade frukost. Mysigt det är med en riktigt fin frulle och bara ha tiden att kunna sitta och surra vid köksbordet. Fram på eftermiddagen så tog vi och kokade lite choklad, packade kamera och punch i en ryggsäck och gick iväg till pulkabacken. Den är löjligt brant och sjukligt jobbig att knata uppför. Låren bränner som eld och man får blodsmak i munnen efter fem meter. Detta resulterade i att vi endast åkte ett åk var. Dessutom var backen otrampad och det har ju inte snöat lite här nere. Så vi tog och satte oss och drack spetsad choklad istället.

Jag blev lovad milda vintrar med LITE eller INGEN snö när jag flyttade ner. Ursäkta men vad hände? Vi har haft -20 grader hela jaunari och vi har väl en si så där 60cm snö. Kan upplysa om att det är MER än hemma i Jämtland. Altantaket bågnade som en hängmatta, bjälkarna såg oroväckande bananformade ut och läkten lockade sig som kortkskruvarna på en docka. Körde upp min sambo på taket (under STORA protester) som fick ta av snön. Och jorå, jag skottar jag med, men på marknivå. Och nu ska det komma mer av det förbannade lappmöglet. Det känns som att det räcker nu. Så nu skulle jag vilja ha en bra förklaring till var mina milda och fina vintrar tog vägen. Mia? Anna? Feel free att förklara.... ;)

Hur som, efter att vi lekt, kommit hem och surfat (alla fyra vid bordet med varsin dator, det är dagens ungdom det) så börjar jag kocka lite mat. Menyn har ni ju redan fått men jag måste säga att det blev inte så tokigt. :) Drink med tilltugg i Salongen före maten och sedan satte vi oss till bords i Salen. Jag hade dagen till ära dukat ungefär så som på nyår, i vitt och silver. Vi åt och mumsade och på änden av salsbordet stod en laptop med uppkoppling till Mello på TV.

För nu har ju äntligen Mellospektaklet börjat!! Skriver en liten snabbresumé här med min högst personliga och som vanligt elaka syn på skiten:

Melodi 1: Ola/Unstoppable – Förmodligen kommer vi bli helt sönderspelade med den här låten även om den går dåligt i Mello. Gillade faktiskt låten men VAD är det med Ola’s lugg? Helt seriöst? Är karln blind eller får han betalt för att se ut så? Dock fick han en välförtjänt plats i Globen.

Melodi 2: Jenny Silver/A place to stay – Den här låten sög ju fantastiskt mycket. Trodde hon att Dianas gamla bröllopsdräkt ur TV-serien V och armen från den flytande Terminator-gubben i T2 skulle rädda en så värdelös låt? Sista platsen är redan vigd till henne.

Melodi 3: Linda Pritchard/ You're Making Me Hot-Hot-Hot – en Aguilera/Shakira/Paparizou-inspirerad låt. Den här tror jag skulle hålla långt i Europa och dessuutom är den bra och hon är snygg men tyvärr så har svenskarna drabbats av någon akut dövhet då de inte röstar henne vidare, inte ens till andra chansen. Miffon.

Melodi 4: Pain of Salvation/Road Salt – Här är bidraget som slog ut heta LindaP. Helt obegripligt att de här fick gå till Andra Chansen. Inte så att låten var direkt dålig men den var ju så tråkig att klockorna stannade. Och var var resten av bandet som enligt uppgift skulle vara med? Förutom sångaren så såg man bara en basist som satt hopkrupen på scen. Sov han eller var han aspackad?

Melodi 5: Anders Ekborg/The Saviour – Efter att han har blivit utslagen så säger han i pressen: ”Min generation röstar nog inte.” Jorå, det gör de nog men dina så kallade fans är så pass gamla att de är för senila för att ringa. Du är inte kass, du är en musikalartist, håll dig på den scenen istället.

Melodi 6: Jessica Andersson/I did it for love – Stort plus för stylingen, fasen vad snygg hon var. Låten minns jag knappt och det kommer nog ingen annan att göra heller snart. Kommer bli en blygsam placering i Andra Chansen.

Melodi 7: Frispråkarn/Singel – Det här måste ha varit sämsta bidraget av alla 32 startande i år. Vilken kvasidynga, som syrran skulle ha sagt. Det är så att Kebabpizza Slivovica som var med för några år sen skulle ha fått en Grammy i jämförelse.

Melodi 8: Salem al Fakir/Keep on walking – En trallvänlig Ted Gärdestad-låt som nog kommer gå hem i stugorna. Den var inte helt fel och kan nog ta oss på en bättre plats i Oslo än vad Malena Erhnman gjorde i Moskva.

Övriga reflektioner på Mellon? Dolph är ju KUNG! Helt grym i sin självdistans och vilket genidrag av SVT att plocka in honom, nu längtar jag tills han dyker upp i rutan igen och dessutom med Sylvester Stallone. Det kan man bara älska!

Resten av kvällen ägnades åt poker och SingStar. Naturligtvis så tog jag och Mattias hem första- och andraplatsen medans gästerna till och med fick köpa in sig varsin gång. Hehe...detta resulterade i gratis pizza och läsk igår. :) När klockan var ett så var vi klara med pokern och kopplade upp SingStar. Min vana trogen så gick jag All in redan på första låten och det gick som det brukade. Jag vann! :) Heeeela natten! När klockan var fem på morgonen så tyckte vi att vi kunde de flesta låtarna och att alla livets mysterier var uppklarade så vi raglade i säng.

Igår var en dag i slöhetens tecken. Vi sov länge och fixade frukost från pizzerian. Vid femdraget åkte gästerna hem till Hälsingland och lämnade efter sig ett slaget värdfolk som tillbringade hela kvällen i soffan, tokätandes godis och jordnötsringar. Som att man inte fått i sig tillräckligt många kalorier under helgen i form av flytande drycker?

Det var helgen i korta drag, nu väntar pyssel ikväll och sedan blir det träning imorgon.

Hur det gick med provsmakandet av deras vin? Förträffligt, dunken blev NÄSTAN tom. Hemskt va?

8 kommentarer:

Marie-Louice sa...

Kan tala om att "KUNGEN" var ännu bättre och framför allt snyggare i verkligheten.
Hela spektaklet är bättre live.
Kram mamma

Tettiz sa...

Vad bra med din ypperliga resumé - jag såg bara en låt och nån snutt av en annan, så jag hade inte så bra koll på låtarna. Kvällen ägnades istället åt PYSSEL! :D Hade Elsa över och vi höll på rätt länge. ;)

Kram,
Tett

Malin ~ Lillpiga sa...

Mamma: Ja, jag är avis som fasen på dig som fått se honom live, han är ju bedrövligt snygg på TV, hur ska han då inte så ut på riktigt? Kraaaam!

Tett: Nice:igt med pyssel! :) Jag har suttit fyra timmar ikväll och av det blev det två bingo. :) Kramis

Anonym sa...

Jag snöade in på att du skrev "hemma i Jämtland.. Ä int du klyktattare?? :p

karinp

Malin ~ Lillpiga sa...

Karin: Jooooo, det är jag men jag är nästan lika mycket surjämte. Har bott där så länge. ;)

Erica sa...

Tusen tack för en underbar helg på Slottet! Har nog inte riktigt återhämtat mig än faktiskt. Måste vara rödvinet som sitter i än... Man ska inte dricka flera liter!

Singstar borde jag lämna okommenterat, jag brukar ju faktiskt kunna ge dig en match.
Skyller åter igen på rödvinet.
Stackars grannar.

När får vi återgälda gästfriheten i Hälsingland?

KRAM

Jenny D sa...

Måste ju bara säga att jag ÄLSKAR att läsa din blogg, fan du har en otrolig förmåga att beskriva saker :D
Jag kollar den varje dag men är usel på att kommentera.

Dina alster är ju så otroligt fina, man blir inspirerad.

Malin ~ Lillpiga sa...

Erica: En gång är ingen gång vet du väl. ;) Du ska få revansch-chans om du vill. Jag har också varit sjukt seg men tränade ur de sista Solemne-dropparna igår. Och vad gäller återgäldning: När som! :)

Jenny: Tack tjejen! Jag blir glad både att höra om bloggen och om pysslet. :)