lördag, februari 13, 2010

Mello - deltävling 2

Sveriges hårdaste kritiker är tillbaka! Förutom Aftonhorans Markus Larsson kanske... Men så är han sågningarnas Kung också. Ny sågning på gång, here we go!

1. Eric Saade - Introt är en klockren rip-off av Britney Spears Womanizer. Annars är det, som vanligt när Fredrik Kempe skriver låten, en tonartshöjning, söt kille, synkad dans och en upprepning på Måns Mums-Mums Zelmerlöfs Cara Mia. Trallvänlig och kommer lätt gå vidare.

2. Dogge Doggelito - Rap suger. Alltid. Så även denna gång. Enda behållningen var skämtet med plankstek, på Christine Meltzers bekostnad, det enda som var värt att minnas under detta nummer.

3. Anna Maria Espinoza - Värre "sjung-pratare" har inte skådats sedan Lill-Babs. KAN hon inte sjunga? Eller varför pratar hon sig genom låten? Blir ytterst förvånad om hon kommer med i andra omgången.

4. Highlights & Mist - Aha! Kameramisstag av henne direkt! Ok...Magnus Carlsson-wannabe, jisses. Det är så 90-tal. Vita jeans liksom, hello?! Vad är det där med dansband och vikningarna med TVÅ fingrar, i kombination att försöka se förförisk ut? Hu! Annars är det ju makalöst att de lyckats kleta in The Corrs, Shania Twain OCH Barbados i samma låt.

5. Pauline - Well hello there, Eartha Kitt, Aretha Franklin & Tina Turner! Mycket osvensk röst och lätt bäst så här långt. Gillar den här 50-tals inspirerade låt. Den skulle man haft på SingStar. :)

6. Andreas Johnson - Min första tanke innan låten börjar är att: fasen vad synd att han inte blev hårdrockare som han tänkte, han har ett perfekt skitigt utseende för det. Lite snäll Tommy Lee över honom. Låten börjar som David Bowies Life on Mars. Fortsätter dock som en Anderas Johnson klassiker. Mycket lik hans Glorious och jag tror att det här kan räcka långt i Mello. Det lär ju gå mycket bättre än det gjorde när han hookade med Carola iaf...

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Lite kuriosa: Jag tog På Spårets 10 poängsnivå igår kväll (innan de läst klart ledtråden) när det var Orsa som var resmålet. Jag är SÅ bra! Men första reflektion är att: Europa kommer skita i att du är Benny ABBA Anderssons bästa polare... Min andra är att han borde inte sjunga. My eras! Min tredje är att det brukar vara MÅNGA flers spelmän på scen när Orsa Spelmän spelar. När jag ser att han har en dalahästmålad gura så går jag och fyller på mitt vinglas fär det här blir ingen ny succé a la Olsen Brothers.

8. Hanna Lindblad - Låter och ser ut som en mörkhårig MAdonna. Mycket snygg outfit. Rätt OK låt annars. Versen precis innan refrängen är snodd från Kiss gamla dänga I was made for lovin you. Snyggt dansnummer och jag hoppas och tror att den här går vidare ikväll.

Kvällens "I övrigt": Måns och Christines skämt om de andra programledarna var klockrent! Så också Christines isblockkrashning. :)

Kvällens outfit: Christine och Hanna tävlar om den platsen.

Kvällens coolast: Dolphan!! Lika kung som allid!! Han är så sjukt skön och stackars Sverige att vi inte fattat det innan.

Kvällens tårrullning: Glada Hudik Teater! Ica-Jerry The Praktikant rules!! De är grymt sköna och grymma på att dra skämt! Och tjejen som allra först hade LÄTT kunna ställa upp med en egen låt.

Eftersom jag skriver under kvällens gång (utan att ändra i texten) så är det nu dags att se vem som går vidare. Blir bedrövad när jag inser att Hanna åker ut. Glad dock att Eartha-bruttan går vidare till Andra Chansen. Och att Kalle skulle gå till Globen och inte Anderas var som tur var bara en mardröm.

Nu har både Linda Pritchard och Hanna Lindblad åkt ut. Jag har inte helt ställt in min schlagerradar men vänta bara! Nästa helg är det full pott från Sveriges bitchigaste och bästa kritiker!

På återssende!

6 kommentarer:

Virre sa...

Go girl!!!

HelenaN sa...

Du är bara för härlig, Malin! Kramar från Övik

Sandra sa...

Haha flera saker satt jag hemma och sa också! Speciellt att Manboylåten påminde som Womanizer. Ibland lät det som om han sjöng "Manwhore" också hehe

Anonym sa...

Det var ord och inga visor!/Minerva

Malin ~ Lillpiga sa...

Virre. :)

Helena: Kram på dig med!

Sandra: Släktgenerna du vet. ;)

Minerva: Ja, det är som min stil det. Utan krusiduller.

Anonym sa...

längtat efter att få kika in här och läsa om melodifestivalen och , du är underbart härlig... tack för ett härligt skratt så här på morgonkulan / Kram Anna