måndag, augusti 30, 2010

Det här med att göra tvärtom alla andra

I helgen så var jag på en pysselträff. Eftersom jag numera äter efter LCHF-terion (bort med alla kolhydrater och få energi via fett som grädde och smör osv) så hade jag med mig eget mellanmål och snacks och hoppades på det bästa vad gällde vad som skulle serveras så det var en "all inclusive"-träff. Lunchen var dock inget jag kunde äta. Det var polarbröd och Skogaholmslimpa med pålägg. Jag tog då skinka, ost och grönsaker på min tallrik.

Till fika var det chokladbollar, Maryland Cookies och havrekaka i långpanna (sockerbomb) så jag tog en Babybel-ost jag hade med mig och två rutor mörk choklad. Till middag serverades det en lins- och bulgurgryta. På sidan om fanns det chorizo, lax, ölkorv, bacon och grönsaker plus bröd. Perfa! Jag tog ett par skedar buljong ur grytan och fyllde på med proteiner och grönsaker.

Senare ställde kakfaten fram igen men jag åt en ost, lite paranötter och drack vatten. Fullkomligt nöjd med detta. Jag är inget fikabrödsmonster i vanliga fall heller så det gick alldeles utnärkt att inte moffa i sig halva bageriet.

Vart vill jag komma med detta då? Jo, varför måste man ALLTID försvara sig när det gäller att man vill gå ner i vikt. Det finns en hel hög olika dieter och livsstilar som inriktar sig på viktnedgång. GI, LCHF, VV, CK, fasta, fruktkurer, grönsakskurer, svältkurer, spy-upp-maten-lurer eller helt enkelt: ge-fan-i-att-ät-kuren. Om jag nu vill och anser mig behöva gå ner i vikt, varför ska jag då behöva försvara mig angående vilket sätt jag gör det på?

Folk ska ALLTID ha en åsikt om viktnedgång. "Och den där kuren, den är ju bara skit och jättefarlig" för att inte tala om "Ja, det där skulle jag aaaaaaldrig klara av, ma går ju bara upp igen" eller varför inte "det där funkar INTE!" och naturligtvis: "vore det inte bättre om du rörde på dig" och så finalen "jag skulle DÖ om jag inte fick tugga!". Ja, det kanske är farligt om man gör en kur/diet på fel sätt, ja, man går upp i vikt igen om man faller tillbaka i samma mönster som innen kuren/dieten, JO alla dieter/kurer funkar, jag motionerer 3 mil i veckan, tar du bilen till postlådan eller? och NEEEEEJ, du kommer INTE att DÖ om du inte får tugga. Punkt.

Det gäller att välja rätt diet för MIG, göra dem på rätt sätt, vara stenhård. Det går inte att hålla på och vela och fjanta runt och "unna" sig saker flera gånger om dagen. Antingen kör man eller så ger man fan. Och då håller man fan käften sen också. Inte titta ner på andra med nedlåtande blick och kväka ur sig: "Jaha, det är till att gå på en sådan där diet?!" samtidigt som man moffar hela djäkla truten full med kakor, godis, glass och chips. Uppenbarligen helt ovetande om att jag drar 8 storlekar mindre kläder...

Folk får äta vad fasen de vill I don't care, men kom för helskotta inte och racka ner på mig för att jag lyckas och inte du. Jag har bestämt mig och innan någon bestämmer sig för att öppna käften och håna MIG så kolla dig i speglen och fundera en stund på var dina 50kg's övervikt kommer ifrån och när du ska ta tag i det.

Jag har "bara" tio.

4 kommentarer:

Anna sa...

visst är människor konstiga

HelenaN sa...

*amen*

Kajsan sa...

Asg!!! Så rätt vännen! Men det allra bästa ändå: ditt sätt att beskriva en händelse och ATT du beskriver den! Råck ån! ;) Du gör heeelt rätt i att ta tag i det när det känns rätt för Dig! MITT stöd har du! ;) kram å tack för senast! <3 ser fram emot ny dejt med förhoppningsvis bara EN premiär.. Nålen stannar i sybehörslådan på slottet ;) kramis

Malin ~ Lillpiga sa...

Anna: Kan man lugnt säga...

Karin: You're a doll! ♥ Men vi kan ju diskutera nålandet tycker jag... ;)