fredag, augusti 13, 2010

Semestervecka 1 eller hur många vinglas blev det?

Semester, underbara semester! Var tog du vägen? Den är sorgligt slut, oåterkalleligen borta och hälften av allt det jag ville göra är fortfarande ogjort. Kan man inte få åtta veckors lagstadgad semester? Så kanske man hinner med litegrann? Hur som helst, för er nyfikna, intresserade och alla ni andra också för den delen, här kommer min första semestervecka 2010 i backspegeln. Men, om du har problem med spriten/har problem med min sprit/problem whats so ever vad gäller fest, sluta läs nu.

Torsdagkväll 8 juli
Vi packar Rockern och donar i största allmänhet för att allt ska bli klart innan Norrlandsturnén. Det är kanonbra väder och vi ligger vid poolen och slappar, äter gott och tar en drink för att fira in semestern.

Fredag 9 juli
Tog ut en extra semesterdag, inget att göra på jobbet så varför åka dit? Sover ut, äter en god frukost och sedan drar vi! PartyPatrullen är på väg mot nya äventyr! Vi åker från ett stekhett Sörmland, Sverige visar sig från sin allra bästa sida. (Inte visste vi då att det skulle bli hetare än i helvetet när vi var borta...) Stannar till i Enköping för att köpa ett par nya speglar till bilen, en lastbilschaffis tyckte att det var en bra idé att köra så nära mittlinjen när han mötte oss att det var på bekostnad av en av våra husvagnsbackspeglar. Schysst liksom. Kan ge mig tusan på att han var fet, hade flanellskjorta och stort skägg. För det är alla tradarchaffisar, så det så. Vidare mot Hudiksvall, Erica och The Mansion i Ilsbo där semesterns första depåstopp och vattenhål (läs party) planerats. Erica kockade underbar mat åt oss hela hela helgen! Samkväm och mys på altanen i sällskap med vin och smarrigheter.

Lördag 10 juli
På lördagen så var vi iväg till en badstrand där vi låg och solade innan vi åkte hem igen för krocket, oxfilé, massa vin, massa drinkar, balkonghäng (Altanen gick inte att använda pga knott. Nå djävulskt med knott!) och musiktävlingar långt in på natten. Behöver väl inte säga att jag KROSSADE allt motstånd under tävlingen. ;)

Söndag 11 juli
Söndagen började med ännu ett strandbesök för mig och Erica medan Mattias sov ruset av sig.
Efter middagen så hakade vi på Rockern igen och styrde kosan mot Långsele och syrran med familj. Vår vana trogen så firade vi vår ankomst med en pilsner och lite vin på altanen men det blev en tidig kväll. Jobb väntades på måndagen!

Måndag 12 juli
Mattias och Peter hade en minigrävare som de grävde upp runt grunden med och sedan bytte de rasskivor. Jag och Lisa åkte på stan för lite ärenden (japp, Bolaget såklart) och mathandling inför veckan. När kvällningen kom var alla klara och vi tog Rockern och Termosen och åkte upp till våra rötters huvudstad, Junsele. I Junsele är det en form av hemvändardagar varje år när det är marknad. I mars så planerade vi (jag och M) att vi skulle åka upp i år, jag och Mattias flyttade ju ifjol så vi prioriterade vårt då nya hus, så det kändes riktigt skoj att få åka upp i år. Jag gillar Junsele. Som hälsa-på-ställe, inte som bo-i-för-alltid-ställe. Mamma hade hyrt en jättegullig stuga där vi kunde ställa upp husvagnarna ett par dagar. Framme på plats, ner med stödbenen, ut med trädgårdsstolarna och *k-pyyyysssch*. Startskottet för en festvecka i form av en ölburksöppning! Iofs...vi hade ju som redan druckit torsdag, fredag, lördag och söndag.... Men petitesser...

Tisdag 13 juli
Dagen D som i Spontan, den berömda spontana grillfesten skulle gå av stapeln. Som sagt, jag och Mattias sa i mars att vi skulle till Junsele i juli. Unegfär samtidigt pratade jag med min kusin Marcus om inte han skulle passa på att åka upp han med, mycket hemvändarfolk att träffa och då kunde vi bara köra någon spontangrillning uppe där. Marcus var på och jag pratade med någon fler om det också, alla tyckte det var en bra idé så vi preliminärbokade tisdagen den 13 juli för det. När Peter hade sin XX-årsfest i maj så invigde jag i stort sett hela släkten på en spontan grillfest ”någonstans i Junsele”. Jag hörde bara glada tillrop och i mitten på juni skickade jag ut en inofficiell och spontan inbjudan till en spontan grillfest baka lagårn i Möre, hos Saidy och Ragnar. De var så snälla att vi fick vara där, de fixade grillar och bord. Vi tog spontant med oss ett stort partytält och klockan två var det helt spontant uppsatt, kolen låg spontant i grillarna och vi satt spontant och väntade på spontana besök av släkten med spontana vinglas i händerna. Totalt var vi 26 spontant deltagande personer, bara två kusiner med respektive saknades. Det var väl en rätt bra uppslutning på en spontan, helt oplanerad fest? :) Vi hade femkamp, musiktävling, grillning, dans och allmänt djäkla skitkul!!

Onsdag 14 juli
Eftersom jag och syrran städat undan det mesta av festen innan vi gick hem vid tredraget på natten så behövde Peter bara åka upp och plocka ner tältet. Under tiden så gick jag, syrran, mams och systerdottern på marknaden och shoppade lös lite. Handväskor, tunnbröd, klänningar, tunikor, getemese, getost, godis och annat nödvändigt slank ner i påsarna. Kokosbollar till exempel. :) Mattias var för lat att haka på så han höll koll på husvagnarna. Inifrån så att säga. ;) Man blir törstig av att shoppa så en öl eller två i solen på Corner House satt rätt så fint innan vi gick ner till stugan. Med i sällskapet följde även Lars och Bettan. På kvällen bjöd mams på käk uppe på Corner House, en plankstek slank ner utan problem med hjälp av en flarra rödtjut.

Torsdag 15 juli
Lisa med familj styrde kosan hem mot Långsele igen medan jag och Mattias åkte till minneslunden på kyrkogården och tände ljus för pappa, farmor, farfar, mormor och morfar. Vi strosade runt och kikade på gamla, vackra gravstenar och hittade en och annan släkting (ja, döda släktingar då rå...). Efter det så tog vi och åkte upp till Saidy och Ragnars sportstuga ovanför Hålla. Där var det sig likt sedan jag var liten. Det var nog 20år sedan jag var där sist men det var inga problem att hitta dit och gästboken fick sig en liten signering. Vi lade oss nere på stranden och bara njöt av en helt fantastisk norrländsk sommardag. Solen sken, det var varmt och hör och häpna! vattnet i Betarsjön var faktiskt riktigt varmt. Det är ju känt som ett kallhål så jag hade ställt in mig på det värsta men det var skönt och uppskattningsvis 22-23grader i vattnet. Mattias åkte ner på byn igen och köpte fika på Brödboden som vi glufsade i oss vid stranden. På kvällen så grillade vi nere hos mamma och satt och skvalade på altanen till mitt i natten.

Fredag 16 juli
Vi vaknar till regn, Junsele gråter över att vi ska åka. Rockern hakas på och vi styr kosan mot Jämtland och Östersund. Jämtland välkomnar oss med sol och vackert väder. :) Middag hos svärföräldrarna och alla Mattias bröder. En rätt soft kväll eftersom vi är lite smått slitna...

Lördag 17 juli
Vi åker ut på Bynäset och badar. Eller rättare sagt; jag, Vittra och två av Mattias bröder badar, de andra är för klena för att klara av det 16-gradiga vattnet som Storsjön har att erbjuda. Lagom myggfritt kan man ju säga... Jag passar på att fota lite jämtländska vyer på väg ut och Frösö kyrka får sig en omgång plåtningar också, allt för att ha något att scrappa. Vi kikar även in sväronens nyinköpta hus vid Storsjöns strand. Inte illa piskat att köpa kåk där kan jag säga. Skulle jag med kunna tänka mig om det inte vore så djäkla långt dit. På kvällen så blir det galej hos svågern Johan och dit kommer även Scandic-Erica och hennes kille. Vår vana trogen så drämmer jag och Erica plattan i botten och festen blir därefter, BLÖT! Efter X antal glas så glider vi in på Plaza och dricker drinkar som om det vore den sista dagen på jorden. Avslutar kvällen med en efterfest i Rockern. På en parkering i Torvalla. Undrar just vad alla radhusägare tyckte om att vi lirade musik på högsta volym till halv fem på morgonen....

Söndag 18 juli
Vaknar upp och är så kopiöst bakis så det går inte med ord att beskriva. Kissnödig, törstig beyond imagination och stekdjävlahett i Rockern. Härlig kombo. Mitt på dagen klöser vi oss upp, äter några smulor till frukost och sedan blir det film i soffan. Men inte SÅ länge. Klockan sex är vi bortbjudna på middag hos Kicki och Sarmo. Fortfarande lika bakis så gör vi oss i ordning och åker iväg. Som tur var så fick vi en drink i handen när vi kom, tokstark! Och därmed var balansen återställd. :) Vi grillade, sjöng SingStar, snackade skit och drack vin, drinkar och öl. Dock hade jag nog kunnat tanka i mig typ 10liter sprit utan att det hade tagit något så jag förblev ytterst lätt salongsberusad och det var jag iofs inte så ledsen över. Klockan två beställde vi taxi och for hem igen. Sängen var otroligt skön, den sista natten på första veckans semester.

Första veckan avklarad och det råkade på att bli en 11dagars...undrar hur levervärdena var? Även om man inte drack mer än ett eller två glas vin vissa kvällar så var det ju ändå varje kväll. Men vad fasen, man måste ju fira att man ha semester! Eller hur?

Så, har du läst ända hit och förfasar dig över hur mycket fest det blivit? Jag varnade dig, gjorde jag inte det? Skyll dig själv, jag hade kul iallafall! :)

1 kommentar:

Tettiz sa...

Sådärja!

Nu råkar ju jag veta att det kommer mer - så jag förfasas inte över denna 11-dagars! ;)