tisdag, augusti 17, 2010

Semestervecka 2 eller hur mycket kan man städa?

Ja, men då fortsätter vi väl min titt i backspegeln för semestern 2010. Nu är det dags för vecka 2 av 4.

Måndag 19 juli
Totalt slutkörd och trött efter alla fester som varit. Rymmer upp till stugan där vi tömmer ur en hel del. Röjer ur saloonen helt och hållet så nu är det ingen saloon längre utan ett helt vanligt härbre med bardisk och salooninspirerad altan utanför... Packar in allt som får plats i bilen och kommer överens om att vi ska hyra ett släp dagen efter och åka upp för att hämta skrot. På kvällen så går jag, Mattias och svågrarna på bio. Knight and Day med Tom Crusie och Cameron Diaz. En helt OK rulle men inte mer. Och vad är det för FEL på folk?? Är de så till sig i brallan över att få gå på bio att de är som knarkstinna idioter? Om det är en actionscen så lägger de av VÄRLDENS garv! Högt så ini h-vete! Och det är en komediscen: GARV! Om det är en romatisk kärleksscen: GARV!!!! Om det är någon som dör och det är jättesorgligt: GAAAAARV!! Helt djäkla serri, stanna hemma för faen om ni inte kan hålla truten i biosalongen. Nu satt vi visserligen i en salong med bra benutrymme men varje gång jag har mitt årliga biobesök så kommer jag på varför vi har en stor djefla TV hemma, underbart skön soffa, bra hemmabioljud och en pausknapp på DVD-dosan. För att det suger att gå på bio. Thats why.

Tisdag 20 juli
Vi åker och hyr oss ett släp och dundrar upp till stugan. Packar bilen full igen (det vi tog dagen innan har vi stuvat in i husvagnen) och lastar skräp och skrot på vagnen. Även ett par ”spara-grejor” hamnar på vagnen, så som tex ett bord jag fått efter farmor som jag vill behålla. Det enda som är kvar och som vi inte fick med oss är ett par fåtöljer, lite pallkragar och jeepen och det ska trailas ner i oktober. När vi tömt allt så låser vi dörrarna en sista gång efter oss. En epok är till ända och nästa gång vi åker upp till Fastukvarn blir enbart för att hälsa på sväronen. Känns dock skönt att allt är tömt och borta så vi slipper bekymra oss om det framöver. Men mycket mysigt och roligt har hänt där och det var vår lilla oas. Långt borta från stan när vi ville ha lugn och ro. Snart är det fem år sedan vi förlovade oss där, i en varm badtunna, marschaller, rosenblad på vattnet och chokladdoppad frukt. Cosy värre va? :)

Vi åker in till stan, tappar plötsligt farmors bord efter vägen. Det blev ju som bara kaffeved kvar av det och TUR att ingen bil låg bakom oss, det hade kunnat stå oss dyrt. Men jag begriper inte hur det kunde åka av... Hur som helst så kastade vi av allt rat på tippen inne i stan innan vi åkte på Daffys och köpte kebabrulle till hela familjen, Daffys efterlängtade kebabrulle! Jag har inte ätit en vettig kebab, och ingen rulle what so ever, sedan vi flyttade ner i oktober 2008. Behöver jag säg att det var så djäkla gott att jag typ dog? Precis när paltkoman sätter in så är det dags att haka på Rockern och avsluta en nästan två veckor lång Norrlandsturné. Vid halv ett på natten kommer vi hem till Ärla och min egen säng är så skön att det gör ont i kroppen.

Onsdag 21juli
Varmt så in i helskotta! Men inte lika varmt som det varit vad vi förstår. Alla blommor är mer eller mindre sönderbända (jo, jag hade vattningshjälp men i den hettan som varit så hjälpte det knappt), för att inte tala om gräsmattan. Den är knallgul, knastertorr och vass, till och med mossan är död. Bigarråträdet har torkat bort och tappat mer än hälften av alla blad. Den sibiriska ärtbuskehäcken är gul och har glesnat ut så att man ser igenom ut på gatan. Till och med syrénhäcken mår dåligt. Rönnen har tappat alla kart så där blir det tomt i vinter. Enligt väderleksrapporterna så har det varit 32 grader i skuggan i Ärla under typ en vecka och det MÄRKS. Trädgården ser ut som själva fan, ungefär som att vi skulle bo i Spanien eller så.

Mattias åker ut på golfbanan och jag tvättar, städar inne, rensar rabatter/blomkrukor/blomurnor, packar ur hela husvagnen och skurar den invändigt. Bra fördelning va? En roar sig, den andra sliter. ;)

Torsdag 22 juli
Vi åker till en poolfirma och köper mer salt och klor till poolen. Den har antagit en lätt grönaktig färg när vi varit borta = fyll på med kemikalier. Vi tar en shoppingrunda förbi ElGiganten och Jula med när vi liks är ute och far. En iskross inhandlas, det MÅSTE man ha när man ska dricka Fidel Castro. ;) Väl hemma så tar och sliter ut ALLT ur garaget, förrådet och poolhuset. Stökar i ordning, sorterar ut det som ska på tippen och organiserar om på hyllorna. Om ni bara visste hur många bits min sambo äger. Och fortfarande köper. Han är helt GALEN i bits! Firar semester i största allmänhet med Mojito och oxfilé till middag. Eftersom det är en varm och skön natt så tar vi oss ett par nattdopp. Det är underbart vackert när det är mörkt ute och man tänder upp poolen. Riktig utomlandskänsla.

Fredag 23 juli
In till stan och shoppa mera! Färg till farstukvisten, altanen och poolstaketet. Lite annat smått och gott får också följa med hem. Handlar mat och åker på bolaget eftersom vi ska få besök på lördagen. Storstädar inne och ser till att Slottet är rent och fint. Myser på altanen som vanligt när kvällningen kommer. Altanen är lätt den mest använda yta på Slottet, snart har vi väl slitit ut golvet så vi får lägga nytt. :)

Lördag 24 juli
Mattias moster och sambo kommer på besök. De får en rundtur runt Ärla med omnejd. Sedan bjuder vi på en trerätters, sitter på altanen och dricker lite vin innan vi avslutar kvällen med att titta på bilder från diverse händelser.

Söndag 25 juli
Kliver upp och bjuder gästerna på en ordentlig frukost innan de åker, tvättar upp sängkläder och småplockar lite. Halvdepparihop på kvällen att typ ingen kommer och hälsar på oss den här sommaren, familjen är upptagen hemma i Norrland och här sitter vi i vår ensamhet. Det går dock över fort när jag tänker på att vi har ju en del bokat ihop framöver. :) Men det är en djäkla skillnad mot förra sommaren, då hade vi besök mest hela tiden. Nu, nu är Slottet gammal skåpmat och ingen är intresserad längre... Så vad gör man för att råda bot på det? Jo, renoverar så att allt bli flångnytt IGEN så kanske vi kan locka ner några stycken igen. :)

Well, det var vecka två. Känns som en evighet sedan, vad snabbt man kommer in i gamla jobbargängor igen... Stay tuned, more coming after the brake...

Inga kommentarer: