fredag, oktober 22, 2010

Fredagsfinal 2 i Idol - eftersändning

Ja, vi får väl kalla det eftersändning eftersom jag var på party i fredag och då hade jag INTE tid att blogga. Men jag tänkte att hösten skulle vara komplett och skriver därför mina högsta aktuella och viktiga åsikter idag istället, innan fredagsfinal nr3. Temat för kvällen var "Min Idol".

Minnah Karlsson – Ambitions
Alltså, vad jag minns genom vindimmorna från förra helgen så var det faktiskt inte så tokigt. Men nu när jag lyssnar om så märker jag ju att vinet har sina fördelar även på hörseln. Man blir snudd på döv. För det här lät ju fördjäkla sunkigt. Hugga, rösten skär ju genom märg och ben.

Daniel Norberg – Glorious Nummer 1. Hur FAN kan man ha Andreas Johnson som Idol? Nummer 2. Inte konstigt att han fick ta Glorious, den där Johnson har väl inte gjort någon fler låt. Förutom duetten med Carola som han förnekar. Gör han det här misstaget igen, då är Daniel inte ens söt längre. Då kan inte ens det rädda honom. Jag säger som matadoren i Tjuren Ferdinand: Stånga mig! Sparka mig! Gör någonting! Hoppa på mig!

Alice Hagenbrant – Breakaway Gäsp. Är hon kvar än? Hur kan två minuter kännas så länge? Jo, för att det är så TRÅKIGT!

Andreas Weise – Feel Naturligtvis är ju grabbens farsa på plats och bara det gör att det ryser i kroppen på mig. Och naturligtvis var gubben tvingad att ha en massa uttalanden. Jag bara väntar tills löpsedlarna säger att "han rasar...". Men det här låter faktiskt inget vidare. Att ge sig på en Robbie-låt utan att kunna leverera den, det är ju snudd på musikaliskt självmord.

Linnea Henriksson – Heartbeats Hon är ju så himla bra! Alla låter den här tjejen sjunger blir till guld och jag blir inte förvånad om hon tar hem hela klabbet. Hon är orginell och har ett fantastiskt uttryck på scenen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, trodde ALDRIG att jag skulle fastna för henne.


Linda Varg – Iris
Nu snackar vi!! Äntligen har Linda vaknat! Hon gör låten så galet bra. Har inget alls att klaga på. Ovanligt va? ;)

Olle Hedberg – Från och med Du Är jag den enda i hela Sverige förutom Idoljuryn som inte fattat hypen med den härLinnros? Jag hade inte ens hört talas om han eller hans låt INNAN han vann Rockbjörnen för bästa nykomling (tror jag att det var.) Enda anledningen till att det är uthärdligt är att Olle är snygg.

Elin Blom – I Don’t Believe You Nu är ju jag en stark motståndare till Pink. Det är inte alls min kopp med thé. Finns ingenstans jag tycker att hon är bra. Lika dålig som Katy Perry. Och det gör att det här bara är en anledning till att ta en cigg. Vilket jag faktiskt gjorde i fredags med. ;)

Jay Smith – Heart Shaped Box Nirvana minsann? Surprise? Öh nej. Han är ju bra Jay men när han sjunger Nirvana så blir det liksom Sikta mot Stjärnorna 1994. Stylad som Kurt Cobain och hela paketet. Visserligen är det Min Idol-vecka men lite variation skulle kanske inte skada. Dock är det ett som är säkert, flottigt & stripigt hår var inte snyggt på Kurt, och det är det inte på Jay heller. Men de som hört mig sjunga Nirvanas Smells like teen spirit på SingStar, de vet att jag är 1000gånger bättre än Jay på Nirvana.

Geir Rönning – Rosanna Ingen är förvånad. Han gör ju den här låten som om det vore hans egen. Geir är ruggigt bra men börjar det inte bli lite tråkigt? Han är ju så jämnbra. Jag skulle vilja se han go totally fuckin' wild & crazy, spåra ur totalt och skrika sig hes. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!! Typ så.

Malins top 2: Linnea och Linda
Malins åka ut: Jag har för mig att jag sa: Elin, Daniel och Alice. Men jag KAN ha svajjigt minne...
Malins spark: Hade jag vart TV4 hade jag sparkat ut stylisten, de är så TRÅKIGT stylade!! De ser ju likadana ut vecka efter vecka.
Malins who?: Daniel, hur ser han ut egentligen? Så fort han försvinner ur bild så är ansiktet som borta.

2 kommentarer:

HelenaN sa...

Hej du!
Nu är ju jag en sån "sucker" för Toto så Geir fick mig (o maken) att gå igång i fredags. Snacka om bra sjunget!
Håller med ang. håret på Jay, Ser äckligt ofräscht ut men älskar honom o hans röst anyway!
Linda - fantastisk röst o vacker som få!
Ser fram emot recension av kvällens idol!
*kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam*

Malin ~ Lillpiga sa...

Hehe...your wish is my law... ;)