fredag, oktober 08, 2010

Varför ser jag ut som en dalmatiner?

Då är det fredag igen och jag börjar så sakteliga läka ihop. Min sargade och blåslagna kropp börjar kännas mindre öm. Blåmärkena är nu vackert plommonlila/svarta men inte fullt så onda längre. Brännsåren på benen har slutat svida när jag duschar och värken i rygg och axlar har lagt sig till en dov, molande känsla långt borta. Men som jag har lidit denna vecka. Ni kan bara ana.

Vad jag har gjort? Om jag krockat? Varit i slagsmål? Träffat på en våldtäktsman? Nja, inte riktigt. Jag har varit på Boda Borg och lekt. Boda Borg, ett TV-spel på riktigt kan man säga. Typ Fångrna på Fortet. Jag ska försöka förklara.

Boda Borg, som finns på ett fåtal ställen i Sverige, är ett STORT hus i flera våningar. I det huset så finns det banor. I Oxelösund där vi var, fanns det 20 banor. De banorna finns i tre olika kategorier: Grön, Röd och Svart. Grön kräver väldigt lite fysik men desto mer klurighet och hjärna. Röd kräver en del fysik och en del hjärna, ungefär 50/50. Svart kräver typ ingen hjärna alls men massor av fysik. En bana består av mellan två till fyra rum. En bana går till på följande sätt:

*Grön lampa lyser = ledigt, gå in och börja.
*Lös uppgiften, lyser en grön lampa = du har lyckats, gå vidare till nästa rum.
*Lyser en röd lampa = du har misslyckats, gå ut ur rummet och börja om från början.
*Har du kommit till sista rummet och får en röd lampa (misslyckats) så får du börja om ända från rum 1.
*Får du en grön lampa i sista rummet så öppnas en liten låda med en stämpel, den stämplar du med på ett scoreboard så att du kan hålla koll på vilka banor du klarat. För tro mig, man blir förvirrad. ;)

Vi irrade runt som fyra illrar, vång upp och våning ner, Kröp, klättrade, slet av naglar, slog i knän, skrapade armbågar, skrattade, förfasade oss över all äcklig lukt som fanns överallt (det luktade fis och svett något helt kopiöst på en del ställen... Tänk er att vara tre pers i ett liiiitet rum på 2kvm golvyta och max en meter i takhöjd, där ska man sitta instängd två minuter med stängd dörr, sedan när en lampa släcks så skriker man på den fjärde personen i laget som också kommer in och man ska sitta ytterligare i två minuter. Tänk då att det kanske är 100-120pers på Boda Borg just den dagen, hur många luktar inte svett, fis, bakfylla, ny sprit eller bara rent av skitigt, och MÅNGA av dem har suttit i det lilla, lilla utrymmet precis innan dig...), skrek av glädje när vi lyckades, skrek av ilska när det gick åt skogen, svettades och peppa varandra! Kort sagt: vi hade så himla kul! Vi = jag, Mattias, Miis och Uffe. Vi tog och blåste ner i lördags (bara 10mil hemifrån), lekte som demoner i fem timmar tills orken var slut. Kan lova att ALLA muskler används, även de som man inte trodde/visste fanns.

När vi kände oss nöjda så åkte vi till hotellet vi bokat. Korkade upp en flarra rödtjut och slängde oss i duschen. När vi stod där och såg ut över metropolen Oxelösund och såg det FANTASTISKA utelivet så undrade vi vad fasen vi gjort. Ett torg från ett stelt 60-tal med strikta linjer och noll fantasi till design, två personer ute varav den ena var Hulda 97år och hennes gråhåriga pudel och den andre var av sämre karaktär som såg ut att vilja råna stackars Hulda.

Vi tog oss iväg på en, utifrån, toksunkig krog som serverade pakistansk/indisk mat. Hur krogen än såg ut och hur än folket som var där tittade på oss (för det gjorde de, tro mig. Det var som i Den sista färden, idioterna på altanen glodde på oss och såg ut att vilja äta upp oss. Jag bara väntade på att höra klinkadet från banjon...) så var maten helt kunglig. Helt galet gott var det!

Efter att vi käkat och drinkat upp oss lite till så tog vi en taxi till Nyköping. Hade vi stannat kvar i Oxelösund så hade vi nog blivit kidnappade och grillade över öppen eld så vi tog det säkra före det osäkra och åkte till ”storstan”. Hittade på en krog, hittade ett bord och drack som om det inte fanns någon morgondag. Mitt motto när jag festar är ju: Imorgon är en annan dag... När klockan närmade sig stängning så tog vi en taxi tillbaka men tvingade taxichauffören att först åka in i driven på McDonalds för nattamat.

Dagen efter så mådde man naturligtvis som man förtjänade. Efter fem, sex Bag-in-Box rödvin (bara till mig, SÅKLART...) så kraschade ju magen, jag tror jag var knall när jag vaknade och hungrig som en demon. Well, en promenad, en Ramlösa KrusbärPärn (Guds gåva till bakisfolket) och en halvrutten OKQ8-macka senare så vände vi kosan hemåt, hämtade doggen på pensionatet och låg sedan i soffan resterande timmar av dygnet.

Denna helgen blir det LUGNT! Ikväll blir det Idol (japp, sedvanlig recension kommer såklart) och imorgon upp i ottan för att åka på pysselträff i Kolbäck. Var på en kvällsträff igår med.  Men det är bara bra, jag har massor av designjobb att göra så då är det bra med träff.

Ha en härlig helg, det ska jag! :)


2 kommentarer:

Miis sa...

Ja fasen vad kul det var, gör gärna om det ;))

Malin ~ Lillpiga sa...

Jag med! :)