måndag, november 01, 2010

Quasimodo-feeling

Jisses amalia vad jag är ledbruten! Känns att man utövat inte alltför vanliga aktiviteter i helgen. Ryggen är utsliten, händerna är stela och axlarna ska vi inte ens prata om. Känns som att jag lider av puckelrygg. Om det gör ont?

I lördags så satt jag i pysselrummet mest hela dagen när jag pysslade ihop en lite flaskdekoration till min vän Anna som fyllde år, just i lördags. Hon fick en flaska Rioja, ett flaskkort med tillhörande mörk choklad och ett litet "presentkort". Det enda hon önskade var en myskväll hos mig med thé, frukt och skvaller. Jag utökade på det en smula och gav henne ett presentkort på en spa-kväll på Slottet med en ansikstsmask, ögonbrynsplockning (om hon vill/behöver), thé, snacks och en massage. Jag har ju faktiskt en ack så liten massageutbildning bakom mig. :) Det verkade falla i god jord, hon ville genast boka datum. :)

På eftermiddagen så stilade vi till oss lite och tog en promenad hem till Anna & Marcus där vi uppvaktade de två födelsedagsbarnen. Anna lyckades ju föda sin son på hennes födelsedag så vi hade två att uppvakta. :) Emil fick sig en riddarrustning och en knallpulverpistol. Det sköts högt och lågt kan jag lova. Vi blev bjudna på stek och potatisgratäng följt av både tårta OCH Gino med glass! Allt sköljdes ner med rött vin, kaffe och Baileys. Hur gott som helst och jättemysigt att vara där.

Vi kikade på "Så mycket bättre" som för övrigt är ett helt kungligt program, hur bra som helst är det! Förra veckan sopade Thomas DiLeva banan med de andra och i helgen så var det jämnt skägg mellan Petter och September. Vid tiodraget så gick vi hem igen och delade på en till flaska vin innan vi kröp till sängs.

Igår så tog vi en skön sovmorgon och en härlig långfrukost innan vi gick ut för att städa bort sommaren och invänta vintern. Alla 12-14 plåtar till poolen kånkades fram. Knappt en meter breda och 5-6meter långa, de väger en hel del kan jag upplysa om. Dessa lades på poolen och det sänktes i vintervila och väntan på en varm sommar. Vi räfsade bort alla de sista löven, plockade bort grillen, trädgårdsmöblerna åkte in, blomlådor och urnor plockades ner, kort sagt. Gården och altanen tömdes på saker. Nu är vi redo för snön. Och för alla adventssaker! :)

När vi höll på med att stapla möbler i poolhuset så lyckades jag dra till mig själv, rakt över munnen, med hjälp av en stolstol. Men AJ! Läppen sprack på insidan och jag blödde en skvätt. Mest ont gjorde det i tänderna, trodde de skulle trilla ut. Jag gapade och skrev, såklart (undrar hur många grannar som hörde), och DJEFLAR vad förbannad jag blev! Det gjorde så djäkla ont! Så nu har man en vacker fläskläpp (som dock tonat ner en hel del under natten)...

När vi var klara efter fyra timmars slit så gick vi in och lagade mat. Vi tog adjö av oktober och välkomnade november med en plankstek. :) Behöver inte säga att det var gott va? Plankstek är ju inte SÅ märkvärdigt egentligen men helt sjukligt gott. Kvällen spenderades i ryggläge i soffan, jag tittandes på film och Mattias....just det, sovandes. ;)

Ikväll blir det besök hos den lokala och nyöppnade frisörsalongen. Jag hoppas det blir bra så att jag kan fortsätta stödja den här unga tjejen som satsar i lilla Ärla.

Ah just det ja, på lördag fyller jag år. Alla som vill ha en önskelista är välkomna att höra av sig. ;)

5 kommentarer:

Maria sa...

visst är det gött att bara gå in och "skapa" och bara fördjupa sig i att vara kreatör :)

Hoppas flask kortet vart uppskattat..// Maria

Kajsan sa...

Önskelista TACK! :)
Kraaaaaam!

Malin ~ Lillpiga sa...

Marias: Ja, det är som balsam för hjärnan. :)

Karin: Du har mail... ;)

T sa...

Passar på att gratta i förskott, kommer nämligen helt säkert att glömma det annars. Gilalr din blogg.

Tomas

T sa...

Om något är oklart med ordet Gilalr som menar jag alltså Gillar.