fredag, december 10, 2010

Fredagsfinal 10 i Idol - FINAL!

Ja men då var kvällen kommen, den man längtat efter hela hösten. Idolfinal! Med Jay och Minnah. Jay var ju helt solklar men Minnah är en liten skräll måste jag säga. Jag trodde det skulle vara Linnea som hade finalplats 2 men ack vad jag bedrog mig. Men det blir nog en rätt bra final ändå, det tror jag faktiskt.

Jay har ju fullkomligt dominerat under hösten, från sekund 1. Det finns en anledning till att han inte suttit löst en enda gång under hösten. Minnah fick ju komma med igen pga av ett avhopp men man får nog ge henne cred att hon lyfte sig från det och verkligen kom igen och visade att hon var bättre än de andra. Alla andra än Jay, för hon kommer inte vinna ikväll.

Visserligen. Det skall sägas. När Agnes vann 2005 så var Sebastian en klar vinnare hela säsongen men hon tog honom på målsnöret, hon gjorde vinnarlåten bättre = vinst. Ifjol var Erik och Kalle helt överlägsna de andra och låg lika inför finalen men när Erik sjöng det årets vinnarlåt, då hade han slagit spiken i Kalles kista. Så Minnah HAR ju en chans men den är så minimalt liten att det förmodligen är troligare att Christer Fuglesang får landa på månen... Men, den finns. Chansen.

Jay - Higher Jays eget val blev låten Higher med Creed. Ett något otippat val enligt mig, och säkert många andra. Tror inte han toppar Metallica-grejen från förra veckan men det är en bra låt. Trodde dock det skulle bli LITE mer upptempo... Men han är så djefla bra! Som alla andra kvällar gör han låten med bravur men som sagt, (som jag sagt alla andra fredagsfinaler om de flesta) jag vill ha mer! Mer bomber! Mer skitighet! Mer skrik! MEEEER!! HÖGRE!! ELAKARE! Vill inte säga det men Minnas minimala chans blev faktiskt lite mindre minimal...*hemska tanke*

Minnah - What are you waiting for Jag och Gwen Stefani är inte vänner någonstans, har inte tyckt att en enda av hennes låtar, varken som solo eller med NoDoubt har varit bra och med andra ord tycker jag inte om den här låten heller. Hon har ett coolt nummer med dansarna men jag gillar inte hennes teatraliska ripoff på Linnea, det är inte bra. Hon passar inte att göra en sån grej. Åsså den där förbannade Carolafläkten! Kan Al Qaida spränga skiten någongång? Tror faktiskt det är 0-0 efter första låten.

Jay - Like a prayer Tittarnas val. Jag förstår att gemene man gillade det här det gjorde jag med MEN jag gillade Enter Sandmen bättre. Well, jag tror det här blir lika magiskt som sist. Ooohhh...små retningar längs min ryggrad och lite ståpäls uppenbarade sig minsann. Hade bara kunnat överträffas av en kilt... Kilten för i helvete! Men: Standing fucking ovation!!!

Minnah - Twist and shout Minnahs återtåg i Idol kom med denna låt och hon gjorde den med bravur. Precis som Jays saknade kilt så saknar jag Minnahs 60-talslook här för att förvilla ögat och örat att det inte bara är en cover. För det blir bara en cover här, inte om-arrad eller något. Ett liiitet primalscream där i mitten men annars ett rätt (och lätt) förglömligt framträdande.

Jay - Dreaming people Vinnarlåten är sällan en hit när man hör den första gången och mitt hjärta skriker NEEEEEEEEEEJ när jag hör Jay sjunga den. Den är inte alls bra för han. Men om han vinner (klart han vinner) så kommer den säkert bli både intjatad och bra men just nu slår jag han virituellt i skallen för att han inte valde en bättre förstalåt. Tänk om han tagot en Guns n Roses-låt? Typ Welcome to the jungle, han hade rullat iväg med hela djäkla Globen! Men varför, varför, VARFÖR ska det alltid vara en ballad som vinnarlåt? Det är ju inte alls kul! OK, förra årets låt älskade jag men årets, nja. Fast jag kan ju komma och ändra mig med tiden. ;)

Minnah - Dreaming people Nej men fy för den lede. En babyröst som jag aldrig hört henne i förut. Det här är inte alls godis för mina öron. Hon höjde sig på slutet men nej... Hon sjunger i EXAKT samma tonläge genom hela låten. Nästan som när man sjunger Paranoid med Black Sabbath på SingStar för att få så höga poäng som möjligt. Alltså, vinner inte Jay det här så kommer jag fan personligen spränga Carolafläkten och hela Idolidén hela vägen till Fuglesangs efterlängtade måne. Punkt.

Malins FÖR I HELVETE: De glömde Jays Madonna-låt under snabbgenonmgången! Förbannade TV4, ska man behöva spränga det huset med?! Jag går under av vansinne här!
Malins skratt: Vilken rolig öppning! :) GILLADE den dragningen med auditiongrejen. Fan vad de lurades där till en början. :)
Malins BU: Hela svenska presskåren gottar sig i Minnah och Jays förhållande, frågar och spekulerar nästan värre än vad de gjorde i Kungens förhållande(?) med Camilla Henemark. Låt de ligga bäst fanken de vill, med vem de vill, vem IDS bry sig? Love ftw! Varför kan inte musiken få stå i fokus? Det är ju ändå det Idol bör handla om?
Malins falsksång: Elin på öppningsnumret, fönstren på Slottet skallrade. Isch!
Malins teknikmiss: När Jihdes mick inte höjdes riktigt när han presenterade finalisterna, det blev ett litet antiklimax där. Dåligt TV4.
Malins krock: Det är ju ren och skär vansinne att de lägger Idolfinalen samtidigt som en av årets absoluta höjdardagar! Som tur är så kan man ju kombinera och kika på bägge... ;)
Malins saknad: Jays kilt! Var var den?
Malins skratt 2: Jihdes min när Minnah tyckte att han skulle lukta henne under armarna, haha...snacka om oväntat!
Malins VINNARE 2010: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!
(fast det suger att han måste dras med en förmodligen pissig Idolskiva på köpet...)

Det var allt från mig och Idol 2010. Tack för att ni läst och framför allt, tack för att ni tycker som jag! ;) Ses vi inte förr så ses vi när Mello drar igång i februari!

5 kommentarer:

Åsa72 sa...

Minnah vinner ikväll!

...säger hon som endast sett dagens program...

Ha det gott, och hopas foten, handen och "fånen" lever.

Kram Åsa

Pamela sa...

Klockren slutsats som alltid!

Virre sa...

Tack för ännu en underbar recension, längtar redan till melodirecensionerna :-)

Cathrine/caca sa...

Har kikat in här under idolsäsongen, och med ett leende på läpparna läst dina recensioner. Verkligen kul att läsa och oftast har jag bara kunnat hålla med dig!

Malin ~ Lillpiga sa...

Vi ses till Mello, brudar! :)