fredag, januari 28, 2011

Fredag, fredag, fredag!

Smaka på det ordet, det är ett UNDERBART ord! De allra flesta är lite galdare när det är fredag, ler lite mer, ser lite ljusare på livet. Ja, inte alla såklart, det finns alltid de som ser nattsvart på saker. Som alltid har glaset halvtomt. "Åh, jag vann på Lotto, djävla skit att det inte blev 10 miljer istället för åtta, tänk vad jag hade kunnat göra för de där två miljonerna jag aldrig fick!" De som alltid hittar något negativt i saker och ting. Aldrig är glad helt igenom utan måste peta in ett litet "men" i allt.

Jag var på ett föredrag förra veckan som hölls av Olof Röhlander. Det handlade just om glaset var halvfullt eller halvtomt. Jag (och alla andra 399 som var där) skrattade konstant i över en timme, han var sjukt rolig! Får ni chansen att gå och se honom så gör det, ni som har makten att ta föreläsare till era jobb: ta dit honom!

Vid ett tilfälle så tog han upp en liten flaska och höll upp mot oss och sa: "Hur många känner igen den här?" Alla mellan 30 och 40 började småskratta lite, nickade och flinade. Ett spritt sorl hördes: jaaaa. "Hur många har bra minnen av den här lukten?" Många räckte upp händerna. "Hur många har haft en eller annan relation till den här lukten?" Många händer i luften. "Minns ni? Man sprayade på sig den här, gick på skolan/discot/stan och var KUNG bland folket!" Folk garvade och höll med. "En flaska Fahrenheit! Några sprut av den här på halsen, en cool (uppvisande av en inte alltför cool dans här) dans på dansgolvet till Ice Ice Baby med Vanilla Ice och man var KUNG!" Vi skrattade och nickade med, de allra flesta kände igen sig och tänkte tillbaka på sin skoltid. Fahrenheit, Date deodorant, jeans med pös och revär, Levis 501:or, paisleymönstrade Guns'nRoses-skjortor och en och annan skinnväst. Det var tider det...

Då hör jag från min arbetskamrat jämte mig, vi kan kalla honom Olle, när han väser till mig (eftersom jag skrattar): Vad är Fahrenheit? Som genom ett blixtnedslag så slits jag ur mina dagdrömmar. Vaddå? Vad menar han? Hur kan man inte veta vad Fahrenheit är? Jag tittar till på honom och säger med förvånad röst: "Fahrenheit? Skojar du? Den allra största raggningsparfymen i början på 90-talet. Typ alla killar på gymnasiet hade den!" Från scenen hör jag: "Tänk så lätt det gick att ragga på gymnasiet när man hade Fahrenheit, i början på 90-talet!"

Jag vill bara gråta när jag inser att min jobbarkompis, som bara är 22år, inte vet ett dyft om sådana saker som Fahrenheit, jeans med revär och Vanilla Ice. Jag får sitta och förklarar självklara saker för en som knappt är torr bakom öronen. Han gick ut gymnasiet för tre år sedan, jag gick ut för 18år sedan. Jag är gammal. Urgammal.

Men! Här kommer kontentan, varför mitt glas oftast är fullt och inte halvtomt: jag må vara äldre men jag har mer livserfarenhet, jag har oftast gjort det jag velat och när jag velat, jag kommer fortsätta göra det jag vill och förhoppningsvis så ofta jag vill. Livet blir inte bättre än man gör det! Det är bara JAG som kan ändra på det jag inte tycker är bra och ingen djävel mår bättre om jag mår dåligt. Om vi har det dåligt nu, hur hade de det då förr i tiden? Med fattigdom, elände, svält, sjukdomar och annan skit? Känn på den...

Jag säger som i Gabriellas sång:

Jag vill känna att jag levt mitt liv!

Ha en underbar fredag och helg, det ska jag ha!

6 kommentarer:

Tettiz sa...

Hear! Hear!

Här är glaset alltid halvfullt - om det nu inte varit rosé i det, för då är det TOMT! Som fan!! ;D

Ha en underbar helg du också!
*kram*

Malin ~ Lillpiga sa...

Haha...du har en poäng där! :)

Liza sa...

Klockrent!!!

Erika sa...

Åsså undrar folk: -Va HUR har du hunnit med allt det där? För att man i stället för att prata vitt och brett om saker som man definitivt SKA göra någon gång, bara håller käft och gör dem. För att man hade lust. To reach your dreams follow your imagination baby! ;)
Å du glömde en viktig sak från 90-talet...brunkrämen! *skrattar* :))

Helena sa...

Jomän - såg samma föredrag för nån vecka sedan! Farenheit ja... det hade exet jag dejtade på gymnasiet. Ha.

Malin ~ Lillpiga sa...

Liza: Tack siss!

Erika: Ja, det är märkligt att man har all tid i världen att klaga på internet men aldrig tid att göra saker IRL. Just do it, liksom! Och brunkrämen ja...eller vad sägs om indianpuder? ;)

Helena: Ja men du vet, åldern tar ut sitt rätt. Eller ngt... ;) Visst var han bra, btw?