lördag, januari 15, 2011

Jul 2010

Ja, men då var det dags att sparka igång det nya året då. Det är redan vecka 2, snart så är det påsk! :) Tänkte skriva en liten helgresumé så här på årets början.

Jul 2010 firades på Slottet i Ärla. Mams och syrran med familj kom ner till oss den 23/12 och vi intog traditionsenlig jultallrik och på kvällen spelade vi Bingolotto (Uppesittarkväll) till äldsta systerdotterns fasa. Hon låste in sig på rummet medan vi satt i spänd förväntan över alla bilar och resor och guld vi tänkt vinna. Det blev ju naturligtvis inget av de drömmarna men kunde åtminstone kamma hem två nya lotter till potten.

På julafton åt vi en mysig julfrukost innan vi begav oss till minneslunden på Ärla kyrkogård. Där tände vi ljus för pappa och syrrans svärmor plus alla i de äldre generationerna som inte längre finns hos oss. Väl hemma så dukade vi upp julkaffe med saffransbröd och olika kakor. Knappt hade vi hunnit skölja ner kakorna så var det dags att värma glögg och titta på Kalle Anka. Alla bänkade sig som sig bör och efter att det var över så ställde vi oss i köket allihop.

Jag och Mattias fick supermycket hjälp av alla och det var vi tacksamma för. Det skars, revs, knäcktes, vispades, kokades, stektes, gratinerades, dukades osv för brinnande livet innan så äntligen 2010-års julbord var färdigt att intas.


Vi åt och drack tills magen spände och kläderna blev för små. Jag och Mattias hade gravat egen lax och lagt in egen sill och snacka om att det var två lyckade kort! Hur gott som helst! Mamma hade som vanligt med rullströmming och revbensspjäll (ingen jul utan dem) plus grisfötter, till mig och Lisa. :) Nassetassar! *hehe*

Kallskuret och sill

Köttbullar, revbensspjäll, pillenuppen och potatis

Janssons Frestelse och ugnsomelett med murkelstuvning

Nassetassar ;)

Bröd och ost

Uppsträckta och fina :)


Efter att ha stökat undan maten och dragit ut på tiden i all oändlighet (enligt kidsen) så var det då äntligen dags att öppna julklappar. :) Jag måste ha varit OTROLIGT snäll med tanke på allt roligt och fint jag fick! Bilder kommer i ett annat inlägg. Vi hade som vanligt galet med julklappar men det är ju så skoj!! Jag ÄLSKAR att köpa julklappar! Kvällen ägnades till diverse surr, SingStar, drinkar och dans. Precis som vanligt! :)

Juldagen startade med en sovmorgon och sedan en lång frukost.

Sedan så kockade jag och Mattias ihop en drink plus en trerättersmiddag. Menyn var: Drink: Glöggmartini och Smördegsskruvar Förrätt: Vårrullar med Västerbottensost och rom Varmrätt: Helstekt oxfilé med grönpepparsås och rödvinssås Efterrätt: Vitchokladpannacotta med hjortrongelé, kaffe och LapponiaKvällen förflöt sedan med traditionsenlig Juldags-Plump (vilken undertecknad naturligtvis vann), goda drinkar, SingStar, dans och surr till klockan fyra på morgonen.

Av någon anledning pep Peter i säng innan oss, det tyckte inte vi var någon bra idé så vi tog oss friheten att försöka väcka honom med ett gammalt partytrick a la Tettiz. :) Tror ni han är vaken? Ljud krävs och eftersom jag inte har en aning om hur man vänder på en film så får ni lägga huvudet på sned, men det är det värt. ;)


Annandagjul så var vi rätt möra allihopa. Med tanke på alkoholintaget och det enormt snöiga vädret så stannade våra gäster tills på tredjedagjul och annandagen spenderades i soffan för oss alla. Tror vi plöjde igenom fyra filmer, endast uppehåll för varsin pizza. :)

När gästerna åkt hem på måndagmorgon så blev det så tomt och tyst. Inte alls roligt och mysigt längre. :( Jag är så LESS på att det är så långt när man ska ses. jag vill inte ha det så, jag vill att vi ska bo på ett överkomligt avstånd iallafall. Nu kommer det säkert dröja skitlänge tills vi ses nästa gång och hur kul är det? Aptrist!! Till och med Vithajen och Katla (Vittra och Tindra) kom superbra överens och lekte hela helgen!

Summa summarum: en jättemysig jul med mycket snö, fina julklappar, god mat, bästa sällskapet, snälla hundar och många dagar! Kunde inte bli så mycket bättre. :)

2 kommentarer:

Carina Flufftoffla sa...

Vilken underbart mysig jul ni har haft! På grund av sjukdomar blev inte våran så välbesökt tyvärr, men nästa år......nästa år.

Malin ~ Lillpiga sa...

Ja, vi hade verkligen en supermysig jul! :)