lördag, mars 05, 2011

Melodifestivalen Andra Chansen

Lördagkväll och jag är mer än lovligt bakfull så jag varnar för att jag kan låta en smula synisk och elak ikväll. Vem försöker jag lura? Jag är ju alltid synisk och elak, oavsett hur jag mår. Eftersom jag redan sågat alla låtarna en gång så kommer jag vara allmänt elak bara och klanka ner på det visuella.

Jenny Silver - Love Generation Två discolåtar som ställs mot varandra. Ska skånsk rödhätta gå vidare eller den etniskt rättvisa gruppen plocka semifinalplats nummer 1? Silvers låt är ju en ren ABBA-rip off medan LG är en mer Spice Girlsdänga. Bägge numren har Carolafläktfan, vilket i sig borde göra att bägge numren blåses långt åt helskotta, det vore ett lagom straff. Jag tror faktiskt att det blir Love Generation som går vidare ändå. Ett snyggare nummer.

Loreen - Sara Varga Såg ni när de kom in för att presenteras? Loreen såg ut som en puckelryggig gammal häxa som lufsade in på scen. Hon kan ju iofs besitta en sjukdom som gör att hon måste röra sig som Quasimodo. Har hon inte det så fattar jag inte grejen att röra sig som ett bergstroll. Vargas låt är lika djäkla kass som sist jag hörde den. Går den till final så kommer jag DÖ! Tjöjs och stålsätter mig för att inte få upp potatisgratängen vi åt till middag. Om jag måste välja i denna usla duell, Trollet mot Vargen....ok, då får det bli Trollet.

De Moniker - Linda Pritchard Alltså, OMG måste bara gå till final. Den här låten är ju hur skön som helst och det vore en värdig motståndare till Swingfly som för övrigt kommer att vinna hela klabbet. Vilket jag sagt hela tiden sedan jag hörde den första gången. Hennes låt börjar visserligen rätt OK men sen kommer ju gap-SM igång. Hon skriker ju så mitt, för dagen, ljudkänsliga huvud håller på att spricka. Hur många Treo kan man dricka på en dag innan magsäcken fräts upp helt och hållet? De har vridit upp max på Carolafläktfan så hon kan knappt hålla ögonen öppna. Som sagt, jag får ett FEL om inte De Moniker går vidare. Något annat vore rent och skärt tjänstefel. Och jag SKITER i könsfördelningen i final. Brudarna i år kan inte bättre, det har de bevisat.

Shirley's Angles - Pernilla Andersson Den här nya KickiBettanLotta-gruppen är ju så sugdåliga att det svider i skinnet på mig. Att välja in en Carolafläktfan i sitt nummer är ju så gammalt och förlegat! Ingen artist med självaktning kan ju vilja ha en sån i sitt nummer. Helt överdrivna rörelser, värsta flaxet liksom och fjanteri på scen. Jag mår illa! Men sedan kommer kvällens andra bidrag till final. Pernilla har en skön låt och borde definitivt få en plats med De Moniker på direktflyget till Globen. Bara det faktum att Pernilla är gift med coola Dregen gör att hon kvalar in.

Kvällens pinsammaste 1: de där ingångsduellerna, när de skuklle presenteras. MÅSTE man göra såna pinsamma saker som att vifta med luftpistoler och andra saker? Skämskudden åkte fram.
Kvällens pinsammaste 2: vad är det för fel på folk som märker att de kommer med i TV? Flinar upp sig så att om öronen inte satt på plats så hade de tappat över delen av skaller. Garvar och gör sig till, våpar sig och vinkar. Jag som sagt att jag skulle kunna tänka mig att bo i Sundsvall om vi ska flytta hem till Norrland igen, jag tror jag måste omvärdera och omplanera.
Kvällens skräckupplevelse: När Marie la av världens häxsskratt när KickiBettanLotta-trion skämtade med Adam Alsing. Huvva, det kändes plötsligt som om jag var med i en hemsk skräckfilm.
Kvällens suraaaa: Att De Moniker ställs mot Pernilla Andersson. DÅLIGT!
Kvällens tips från coachen innan semifinalerna avgjorts: De Moniker och Love Generation till final.

3 kommentarer:

Miis sa...

Hahaha, asgarvar.. Du skriver sååå skönt!
Heijjja dig, the best!!
Puss gumman <3

Linda sa...

Hihi, vi tyckte precis likadant! Jag ringde till och med på The Moniker några gånger, så nu håller jag på honom i finalen! Om inte han vinner så går det bra med Swingfly, Nicke Borg eller Saade. Ingen annan.

Är här för att hämta din adress och länka hit så klart. ;)

Kramar

Malin ~ Lillpiga sa...

Linda: kommer länka upp till din med. :)