lördag, mars 12, 2011

Melodifestivalen Final 2011

Ja, vad ska man säga. Efter sex lördagar ska nu dyngan äntligen ta slut. Bara en sista genomplågning av öronen och själen innan det är lugn och fred i 46 veckor. Då ska vi se om vi kan få de som röstar att fatta vad det handlar om. OM det är så att de vill att vi ska vinna Eurovision Song Contest så klart. Dock verkar folk strunta i det...

Idag tänkte jag mest rada upp en massa irritationsmoment och pinsamheter. Låtarna har vi ju redan hört till leda så de finns det ju inte mycket att orera om egentligen.

Vad är det med Marie Serneholts minspel och ansiktsviftningar när hon ska prata. Rynkar ögonbrynen, spänner ögonen i oss och överartikulerar precis som om vi vore en smula mentalt efterblivna.

Men den där människan i publiken bakom Marie när de pratar med anhöriga? SKOJAR hon eller? "Jag ska vara i bild hela tiden med det fetaste och mest sinnessjuka flinet i världshistorien och vifta med min vita och orange:a ballong till armdjäveln går av, jag SKA!!!!" Marie borde kanske vända sig om och spänna ögonen i den där människan och överartikulera att hon ska LÄGGA AV!

Marie Serneholt när hon frågade Brolles pappa Kjell om inte Kjell var ett ugly namn och HUR han kunde döpa sin son till det. Hur osmidig får man bli?

Undrar hur många som fattar att Nicke Borgs svåger gjorde en FET parodi?

Om jag fick bestämma, och det får jag ju såklart inte, så vinner ju LÄTT Swingfly för det är den överlägset bästa låten och till och med jag gillar den. Kollar man en snabbsväng på Facebook så håller övervägande med dessutom. Den är tillräckligt osvensk dessutom och tillräckligt oschlagrig för att ha en chans i Stora Mello. Och jag absolut måste välja en annan blir det utan tvekan The Moniker.

Varför jag inte får bestämma? Jag som alltid bestämmer? Nej vet ni vilka som bestämmer? Jo, det är alla föräldrar som skämmer bort sina kids med mobiltelefoner innan de lärt sig prata och skriva. Men skicka SMS kan de. Och NATURLIGTVIS så har föräldrarna fyllt på telefonkorten inför detta lördagsmys och kidsen sms:ar mer än någonsin förr. Och vad röstar de då på? Jo, på den som är snyggast och sötast i deras ögon, oavsett vem som låter bäst.

Så alla ni med kids som klagar på att Saade vann och Danny kom tvåa och puttade bort The Moniker och Swingfly: Skyll er själva! Det är ert fel, ni föräldrar. Det borde vara åldergräns på röstning. När jag var liten så fanns inga mobiltelefoner (nej, KAN ni tänka er!) och då röstade man allt vackert på det som mamma ville rösta på och man ringde EN gång. Och se på rackarn, gick det inte bättre då också? Jo, det gjorde ju det.

Men fine, låt ungarna rösta hej vilt men kom inte och gnäll sen att "svenska folket" röstat galet och kom inte och gnäll när vi återigen kommer sist i Stora Mello. Och nej, jag har inte röstat. Jag slänger inte pengar på sånt skit. ;)

Till sist: Sjögren i Scorpions gamla Rock you like a hurricane..... Jag gråter, sliter mitt hår och vill bara gräva ner mig. Snälla SVT, SNÄLLA.

Oh, kolla in pudelrocksbasisten, han har en likadan bas som min sambo. :) Såg ni hur sött det såg ut när alla tre gick fram unisont och satte upp varsin fot på medhörningen? Men jag gillar det, mer pudelrock till folket, det är en genre som vi INTE ska glömma!

Hur kan Brolle vinna sin delfinal över The Moniker? Jag menar, Brolle kom ju sist och the Moniker trea i stora finalen. Smaka på den.....

För övrigt är det 13årsgräns på Facebook med, men det verkar en del föräldrar skita i helt.

Inga kommentarer: