måndag, oktober 10, 2011

Avesta by night

I helgen var jag och Karin till Avesta för en mässa och pysselträff. Det gick som halvtrögt att pyssla, vet inte varför men det kanske har med att göra att tävlingarna på lördagen inte var my cup of tea och kitet ska vi inte ens prata om, det var så lite Lillpiga över det kitet så det liknade ingenting. Fick gjort tre LO's och en brevlåda (som tog typ 5h att göra) på hela helgen, klart underkänt. Eller så var det att man fick höra en mamma kalla sin 5-åriga (?) dotter för tjockis och tjockskalle flera gånger. Trodde ärligt jag skulle flyga i luften där ett tag. Det berörde mig enormt illa och jag kan inte förstå hur man kan säga så till sitt barn. Eller till någon alls för den delen. Inte underligt att det finns ätstörningar och mobbade människor här i världen. Skäms!

På lördagkväll (träffen slutade redan kl.22) så gick vi ut och tog ett glas vin. Vi hade checkat in på Avesta Stadshotell och i bottenvåningen låg Avestas inneställe. Sas det att det var iaf. ;) Vi började med en Cosmo som strax var slut. Det var som att slå på en vattenkran. Sömnbrist, vätskebrist och matbrist gjorde att vi kom i gasen rätt så omgående och vi tryckte plattan i mattan kan man säga. ;) Fasen så kul vi hade! Garvade läppen av oss mer än en gång åt alla möjliga saker och personer.

En annan rolig sak var att vi under kvällen fick höra säkert 30 gånger samma fras: "Män ni ä intä från Avästa ni intä?" (Sagt på breeeett dalmål, tänk Tony Jag-är-inte-bitter Rickardsson.) Nej, svarade vi, det är vi inte. Jag sa att jag bodde i Eskilstuna och Karin sa norr om Stockholm. Då kommer det: "Jahaaa, ni komma från stoooorstaaan! " Hehe...joråsatte.... ;) En snubbe som skulle surra sa: "Män dä borde vaaraa bråttsligt att vara så vaackär som du ä!" Jo, men tack! Alltid trevligt att höra. :) En annan sa: "Män du komma intä härifrån du hällä?! Du ä ju nårrifrån! Typ...Borlängä!" Öh, jo eller hur. Pratar jag dalmål? Nope, inte det minsta. Jag som trodde att det äntligen var en som hajjat att jag var norrlänning men nja. ;)

Men som sagt: fasen vad kul vi hade! Och det kändes ju igår kan man säga... Samma kaliber som bakfyllorna när vi är i Övik och festar. ;) Men när klockan var halv fyra så var träffen slut och spriten urpysslad ur kroppen och tur var väl det för strax utanför Västerås blev jag stoppad i en körkorts- och nykterhetskontroll. Satte hjärtat i halsgropen när polisens alkomätare tjöt när jag blåste i den. Lungorna snördes ihop och jag tänkte att NU är det kört!! Men det verkar som att deras apparater låter när man blåser i den för hon var så nöjd och glad och släppte mig direkt. I min privata alkomätare (som jag givetvis använde innan jag åkte) så låter det endast vid alkohol i utandningsluften. Jag som hann tänka löpsedlarna på Aftonhoran och Häxpressen: Ung, snygg och känd pysslerska gripen för rattfylleri - läs hennes egna ord om tragedin!. Hemska tanke!

Summa summarum: skitkul helg men Avestamässan vet jag inte om vi kommer besöka som pysslare igen...

4 kommentarer:

Annaf sa...

Hehe händelserik hemkörning. Mot falun var det inga problem. Tänkte åxå på den där rysliga mamman. Huvva.
Min första mässa så jag har inget att jämföra men trevligt var det.
Ha det gott å tack igen för tips å trix. Kika in hos mig på min hemsida som jag inte kan fortsätta med. :(

MezzaNotte sa...

Haha... ja den mamman va inte så roligt, hade tråkigt attityd mot sitt barn (jag hade bara sådan lust och säga nåt) och sååå negativ till pyssel. Så vad fasen gjorde hon där??
Och betala för världens oinspirerande kit, nja!! Mina höjd punkter va ju att se dina och Karins alster live.

Ha det bra!

Katja

karin b sa...

Hoppas den mamman kommer in och läser din blogg ;) Fy fabian!
Ser fram emot att se dina scrappade alster från träffen :)

Malin ~ Lillpiga sa...

Mycket trevligt att träffa er med, tjejer! :)

Och Karin: det hoppas jag att hon gör så hon fattar att det inte är OK att säga så. Jag står för allt jag skrev, jag tycker det är bedrövligt och ett hemskt beteende. :( Och alstren kommer. :)