fredag, april 15, 2011

Det här med folks ofräschhet...

Hur är det med personlig hygien egentligen? Ingår ansning av diverse kroppshår i den personliga hygienen? Alltså, jag kan ju tycka det iallafall. I allra högsta grad. Och jag TROR att många är på samma linje som mig. Men varför omges man då ständigt av folk som inte fattar/bryr sig/ser?

Och nu menar jag inte skägg och mustasch såklart. (Även om de också bör ansas och vara snyggt skötta.) Utan jag menar sånt där hår som inte behövs. Till exempel hår som växer ut ur öronen. Låååånga, äckliga och ofta mörka hår som växer på alla möjliga ställen ur öronen. Eller hår som växer på vårtor eller leverfläckar. *kräks* ELLER näshåret. Vad är det med det där fullkomligt vidriga näshåret? Långt, tätt och svart som sticker ut ur näsborrarna. Allt mellan 1mm till upp till 6-7mm. Helt seriöst? Har man ingen spegel hemma? Tittar man aldrig i den? Märker man inte när maten fastnar i näshåret? Reagerar man inte när det ser ut som att man har mustasch fast man inte odlat det?

Det värsta är när folk kommer nära och har så där långa, oansade partier. Jag är en person som normalt är noga med ”my space”. Ni vet, håll er på armlängds avstånd. Minst. Jag hatar när folk kommer in i my space som jag inte bjudit dit. Och jag hatar ÄNNU mer när objudet folk kommer in i my space med äckliga, oansade hårpartier. Och som pricken över i:et så kan det dagen till ära, hänga en snorkuse längst ut på de där vidriga, äckliga och LÅNGA stråna. Man blir ju livrädd att den ska lossna och hamna på MIG! Gud förbjude. Av någon anledning så är det precis som att det där ofräscha och håriga folket älskar att klampa in i my space.

Ska det vara så djäkla svårt att ha en veckovis spegelbesiktning av sitt eget anlete? Ska det vara så svårt att investera i en pincett och näshårstrimmer? VA?! Vi lever väl på 2000-talet? Inte 20000-talet FÖRE Kristus? (Kastar in en brasklapp om att det FINNS mjällschampoo med. Faktiskt.)

Fast vad vet jag, folk kanske gillar att se ut som äckliga neanderthalare? Jag vet inte vad det är frågan om men det verkar bara bli vanligare och vanligare, jag ser det överallt. Och de som har flickvänner/sambos/fruar: hur i helvete kan ni släppa ut era karlar när de ser ut så? Kollar ni aldrig på era män? Eller är ni så förbannat upptagna med att byta blöjor, laga mat och tvätta redan urtvättade och omoderna 90-talskläder?

Vad vill jag säga med det här då? Tja, om man tar hand om sin personliga hygien, är ren, fräsch och luktar gott så kanske man blir bemött på ett betydligt bättre sätt. Jag gillar fräscha människor, grottfolket kan stanna hemma. Och definitivt utanför my space.

Nu är det snart helg och det är kanonväder! Hoppas på en riktigt trevlig helg och önskar er detsamma!

8 kommentarer:

Liza sa...

Okej. Jag kräks. Seriöst.
Men jag håller med i allt!!

Malin ~ Lillpiga sa...

Hehe...kanske skulle slängt med en varning... ;)

Anonym sa...

Då har jag svårare för hår på näsryggen!!

/Bettan

Kajsan sa...

Älskar dig Malin!! *AASSGG*!!!
Håller med! Rynkar näsan å grottisarna och svär på att jag DEFINITIVT skulle låsa in min kalr och släna in sax, pincett å trimmer å inte låsa upp förns han återvände till 2000 talet!
Gaaahahahahaha vilket underbart inlägg!!
Hejja Dig å FIN fredag till dig raring!

Och UT ur my space!! Dito!!

Kram

Malin ~ Lillpiga sa...

Bettan: näsryggshår kvalar in i alla näshårsäckel. *blääää*

Karin: Eller hur?!?!

Spacegirl sa...

Såå bra skrivet:-)
En sak till jag kväljs/nästan kräks av är stanken av sursvett. Urk. Att det finns tvål & deodorant verkar inte ha fastnat hos alla.

Kajsan sa...

Hihi... Skrattar fortfarande ;) svett, hår på fel ställen, kråkor och ett litet tillägg om flottigt hår är verkligen en tuff utmaning! Å speciellt när de berör "My space"!!! Gwaaaah!
Nu natti natti å gott slut på denna veckan <3 kram

Kajsan sa...

Spana in klockslaget!! :D hihiii!! Kraaam